Válassza az Oldal lehetőséget

Elkészült a Torqx 2 SSD család

Elkészült a Torqx 2 SSD család

 

Elkészült a Torqx 2 SSD családEzúttal a Patriot Memory dobott piacra egy friss termékcsaládot.

 

 

A Patriot Memory hivatalosan is bemutatta a Torqx 2 névre elkeresztelt SSD termékcsaládját. A 2,5 colos kialakítású, SATA II (3 Gbps) interfésszel ellátott termékek kapacitása 32 GB-tól 256 GB-ig terjed. A tagok 3x nm-en gyártott MLC (multi-level cell) típusú NAND Flash lapkákból épülnek fel,  a vezérlő konkrét típusát nem árulták el, de egyes források JMicron gyártmányt valószínűsítenek. A technikai felszereltséghez tartozik még a 128 MB gyorsítótár, valamint a TRIM támogatása. A szekvenciális adatsebesség olvasás és írás esetében 270 MB/s, illetve 230 MB/s. Az MTBF értékét 1,5 millió órában definiálta a gyártó.

Elkészült a Torqx 2 SSD család

A Patriot Memory friss SSD-i már elő is rendelhetőek. Európában egyes kereskedéseknél a 32 GB-os változat 63 euróért, a 64 GB-os verzió 105 euróért, a 128 GB-os modell 178 euróért, míg a zászlóshajó 419 euróért elvihető. A termékek hivatalos honlapja itt található.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.