Válassza az Oldal lehetőséget

Elkészült az Octane JavaScript teljesítménymérő

Elkészült az Octane JavaScript teljesítménymérő

A Google által gondozott JavaScript Benchmark komplex terheléssel bombázza kedvenc böngészőnket.
Elkészült az Octane JavaScript teljesítménymérő 1 Az Octane elsősorban a JavaScript feldolgozás sebességét hivatott felderíteni, amihez számos különböző fájlt és eljárást alkalmaz. Az egyik mérés alatt például előkerül a Box2DWeb (egy népszerű 2D-s fizikai motor), de érdemes lehet megfigyelni a pdf.js alatt elért eredményt is, mert az megmutatja, hogy miként teljesít böngészőnk PDF renderelés közben. A témában érdeklődők számára érdekes lehet a Mandreel teszt (a 3D Bullet Engine JavaScript alapokon nyugvó változata, amit számos webes játék használ), a CodeLoad pedig a JavaScript-végrehajtás sebességét vizsgálja.
 
octane js_benchmarkAz Internet Explorer 9 nem képes lefuttatni a méréseket.
Stefano Cazzulani (Google projektmenedzser) elmondta, hogy az Octane kiterjeszti a korábbi Google V8 Benchmark Suite névre hallgató alkalmazáscsomagot. Állítása szerint a magasabb pontszám azt mutatja, hogy az adott program kellemesebb böngészési élményt kínál a hasonló webes alkalmazásokban.

Bár az Octane elméletileg életszerű körülményeket szimuláló benchmark lenne (nem egyszerűen specifikus kódokat futtat, hanem valós körülmények között alkalmazott megoldásokat vet be), ám rosszmájúan azt is mondhatnánk, hogy némi hátszelet biztosan kapott a Google Chrome, ugyanis nálunk az Opera 12 körülbelül harmadannyi pontot ért el, a Firefox 14 pedig valamivel többet, mint a felét nyújtotta. 

Forrás: HOC