Válassza az Oldal lehetőséget

EP600 és B500 moduláris energiatároló rendszert mutatott be a BLUETTI

EP600 és B500 moduláris energiatároló rendszert mutatott be a BLUETTI

A hordozható erőművek egyik legjobbja most nagyot lépett előre.

EP600 és B500 moduláris energiatároló rendszert mutatott be a BLUETTI

A BLUETTI a berlini IFA-n mutatta be legújabb innovációit, köztük az AC500+B300S kombót, az AC200 sorozatot, és ami a legfontosabb, a régóta pletykált napelemes rendszert-EP600+B500, amely egy háromfázisú rendszer, amely 6 kW-os inverterrel és maximális 79 kWh LFP akkumulátor kapacitással rendelkezik.

EP600 és B500 moduláris energiatároló rendszert mutatott be a BLUETTI

A BLUETTI innovációiban mindig a rugalmasság az első számú prioritás. Az AC300+B300 rendszer 2021-es bevezetése óta a BLUETTI megkezdte prémium napelemes rendszereinek moduláris kialakítását, ami rendkívüli sokoldalúságot és kompatibilitást biztosít. A legújabb EP600 és B500 ezt a szép hagyományt örökli.

Mi az EP600 napelemes rendszer?

Az EP600 moduláris felépítése jelentősen csökkenti az összsúlyt és a méretet. Találunk benne egy hatalmas 6000 W-os kétirányú invertert a váltakozó áramú bemenethez és kimenethez, amely 230/400V-os váltakozó áramot biztosít, így szinte bármilyen háztartási elektromos készüléket könnyedén működtethet. Emellett az EP600 akár 6000 W-os napenergia-bemenetet is támogat 150 V és 500 V közötti tartományban.

BLUETTI EP600 and B500: new solar energy storage systems at IFA 2022

Bővítőakkumulátorként a B500 az EP600 rendszerhez van szabva. Rendelkezik 4.960 Wh ultra-álló LFP akkumulátor cellákkal, alumínium ötvözet megjelenéssel és pontosan ugyanolyan mérettel, mint az EP600. Minden EP600 akár 16 akkumulátormodult is támogat, így összesen 79,3 kWh kapacitás érhető el, ami napokig vagy akár több mint egy hétig is képes fedezni az otthoni vagy a hálózaton kívüli energiaigényeket! Az EP600 és a B500 rendezetten egymásra helyezhető, így sok helyet takaríthat meg a házon belül vagy kívül. Bármikor, amikor áramra van szükség, a BLUETTI EP600 rendszer készen áll a segítségre.

Miért olyan fontos az akkumulátor egy napelemes rendszerben?

Általánosságban elmondható, hogy egy napelemes rendszer napelemeket és egy napelemes generátort tartalmaz beépített vagy bővíthető akkumulátorokkal.

A napelemek hatékonyan gyűjtik a napfényt, és azt akkumulátorokban tárolható villamos energiává alakítják át a későbbi felhasználás érdekében, lehetővé téve a napenergia felhasználását napnyugta után vagy felhős napokon is. Emellett költségvetés-kímélő megoldást kínál a fenntartható energiához való hozzáférésre, miközben csökkenti bolygónk szén-dioxid-terhelését.

Tehát, ha meg szeretne szabadulni a magas villanyszámláktól, vagy csak fel szeretne készülni a váratlan áramkimaradásokra vagy természeti katasztrófákra, ez az EP600 energiatároló rendszer lesz az a szilárd tartalék áramforrás, amelyre mindig számíthat.

Mi teszi az EP600 rendszert kiemelkedővé a piacon?

Az otthoni energiatároló rendszer már évek óta bevezetésre került, és hitelesen változást hozott az életünkbe. Most már számos fajta és méret áll rendelkezésre.

BLUETTI EP600 and B500: new solar energy storage systems at IFA 2022

A piacon létező többi napelemes generátorral összehasonlítva az EP600 hibrid inverter rendszerrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy csak annyit kell tennie, hogy a napelemeket a napelemes generátorba csatlakoztatja. Nincs szükség több napelemes inverterre vagy MPPT vezérlőre.

Elérhetőség és ár

A jelentések szerint egyes országok és területek drasztikus lépéseket tettek az Európát sújtó energiaválság enyhítésére, különösen a közelgő télre.

Az energiahiány enyhítése érdekében a BLUETTI tisztviselői azt állítják, hogy az EP600 és a B500 rendszer hamarosan, még az idei tél érkezése előtt elérhető lesz Európában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában.

Az előrendelés várhatóan még november előtt megkezdődik a BLUETTI hivatalos weboldalán.

Ami az árakat illeti, bár még nem dőlt el véglegesen, egy erősen ajánlott kombináció – EP600+2*B500 – 8 999 €-ba fog kerülni, árulta el James Ray, a BLUETTI marketing igazgatója. Azt is elmondta, hogy ez a kombó mindent tartalmaz, amire egy fogyasztónak szüksége lehet.

 

Bővebb információ és vásárlás: BLUETTI

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.