Válassza az Oldal lehetőséget

Ez volt az eddigi legőrültebb cucc, ami megfordult nálunk!

Ez volt az eddigi legőrültebb cucc, ami megfordult nálunk!

Még tavaly decemberben figyeltünk fel erre a jópofa táblagép-tartó alkalmatosságra, aztán valahogy az év végi hajtásban elfeledkeztünk róla. Teltek-múltak a hónapok, végül aztán csak eszünkbe jutott, hogy megrendeljük ezt az őrületet.

Ez volt az eddigi legőrültebb cucc, ami megfordult nálunk!

Bevezető

A pók alakú telefontartó ezúttal is a Gearbestről érkezett hozzánk, a cucc nem szponzorációs termék volt, de ilyen ár mellett ennek nincs jelentősége. Komolyan meglepődtünk volna, ha két dollárból papírcsomagolásra is futja, nem így történt a dolog. Nagyon azért nem bánkódtam ezen, már csak abból kifolyólag sem, mert a kibontás alatt képzeletben már bőven ott tartottam, hogy milyen alakzatokat fogok ebből hajtogatni.

3. szet pok Ez volt az eddigi legőrültebb cucc, ami megfordult nálunk! 1

Még mielőtt ténylegesen belecsapnánk a lecsóba, az előtt vizslassuk meg egy kicsit materiális szemszögből ezt a „pókot”: gumival bevont fém váz, összesen nyolc darab láb, melyek persze többszörösen hajlíthatóak és csavarhatóak. Nem túl váratlan módon a cucc meglehetőse könnyű.

Használat

A konzolt kézbe véve pillanatok alatt jött a meglepetés, merthogy az kellemesen masszívnak bizonyult! Nem gondoltam volna, hogy ilyen pillekönnyű anyagokból ekkora stabilitás érhető el: a terhelhetősége szerintem valahol 1,0 kg környékén lehet, tehát azt feltehetően el fogja bírni, amire tervezték. Ha már itt tartunk; Mire is szánták ezt? Nos, a hivatalos leírás szerint tartónak, azon belül is a következők jöhetnek szóba: telefon, táblagép (legfeljebb 7 colos átmérőig) és GPS.

Ha engem kérdeztek, akkor én azt mondanám, hogy ennek a cuccnak nem kicsit van szigetőszalag jellege, vagyis mindenhova jó, ahol épp „probléma” van. A lábak többszörösen hajlíthatóak, a gumis bevonat valamelyest csúszásmentességet is biztosít – a neten láttam olyan bátor jelentkezőt, aki kerékpáros telefontartóként használta. Ez eddig mind szép és jó, de akár hiszitek, akár nem, a dolog egyáltalán nem olyan egyszerű, mint a képek alapján tűnik; az elméletben kitalált alakzat élesben korántsem könnyen ölt formát, legalábbis olyan ügyetlen kezekben biztosan nem, mint az enyém. Szóval konkrétan minden láb volt mindenhol, csak úgy nem akart állni, ahogy annak kellett volna – igazából az első percekben inkább tűnt egyfajta szokatlan logikai játéknak a konzol, amire aztán végképp nem számítottam! Mindenesetre mutatom a képeket, így láthatjátok, hogy meddig terjedt a kreativitásom.

2. telefon pok  5. ropi pok
1.konyv pok

A fentieken kívül még 1-2 ötletem akadt a pók hasznosítására, például a következő: aki szeret ágyban olvasgatni, s netalán olyan készüléke van, mely hajlamos a melegedésre, na ott elképzelhető, hogy praktikus lesz a cucc, hiszen ezzel kitámasztva nem rontunk az eszköz hűtésén – ellenben egy párna biztosan jobban fogja melegíteni a hátlapot. 

Egyetlen kérdés maradt nyitott a tartó kapcsán, az pedig nem más, mint a törésbiztonság. Az eddigi tapasztalataim alapján a váz elég jól bírja a hajlítgatásokat, ennek ellenére nincs kizárva, hogy a sűrűn mozgatott pontokon előbb-utóbb megadja magát az anyag – mondjuk a Gearbesten erre még senki sem panaszkodott. Összességében elmondható, hogy van perspektíva a tartóban – pl. vicces ajándéktárgynak is jó lehet –, azért viszont egy kicsit kár, hogy nincs több lába és nem nagyobb, mert akkor még több táblagéphez bevethető lenne. 

Rendhagyó módon az összegzés záródjon egy kérdéssel: Ti milyen feladatkörre tudnátok alkalmazni ezt a pókot? Ha van valamilyen épkézláb ötletetek, akkor semmiképp se tartsátok magatokban!

Ez volt az eddigi legőrültebb cucc, ami megfordult nálunk! 2

A pók formájú univerzális telefon és tablet tartó a Gearbesten jelenleg is megvásárolható (katt a képre!), az ára mindösszesen 2,07 dollár. 

A szerzőről