Válassza az Oldal lehetőséget

Feltörték és aktiválták a Windows 7 Ultimate változatát

Feltörték és aktiválták a Windows 7 Ultimate változatát

A Lenovótól kiszivárgott DVD ISO-fájl felhasználásával, az eredeti eszközgyártóknak szánt elsődleges kulcs segítségével sikeresen aktiválták a Windows 7 Ultimate változatát. Ezzel a WGA hitelesítés az OEM-ek módszerével, offline is lehetségessé válik.

A kiszivárgott ISO először egy kínai fórumon jelent meg. Ezt a fájlt letöltve fértek hozzá a boot.wim állományhoz, amelyből aztán kinyerték az OEM-SLP kulcsot és az OEM aktivációs tanúsítványt. Előbbi egy olyan elsődleges kulcs (master key), amellyel aktiválni lehet bármelyik Windows 7 Ultimate kiadást. A jelenleg hozzáférhető RTM telepítések kisebb módosításokkal OEM telepítésekké alakíthatók, így az operációs rendszer gyakorlatilag hivatalos megjelenése előtt aktiválható.

Feltörték és aktiválták a Windows 7 Ultimate változatát

Mivel nem “rendes” törésről van szó, a Microsoft viszonylag könnyen felléphet a módszerrel szemben — erre a redmondi vállalat ígéretet is tett. Ugyanakkor mégsem szabad elfelejteni, hogy megjelenésekor a Windows Vista hasonlóképpen járt, csakhogy az akkori trükkös aktiváció a mai napig működőképes. Még egyszerűbb volna, ha a szóban forgó elsődleges kulcsot érvénytelenítenék.

A szerzőről