Válassza az Oldal lehetőséget

Frissítve: LCD-kijelzős billentyűzet a Logitechtől

A Logitech – a vezeték nélküli egerek és billentyűzetek világelső gyártója – ma bemutatta Logitech® Cordless Desktop® MX™ 5000 Laser elnevezésű termékcsomagját. Újdonság a billentyűzetbe épített LCD-kijelző, mely segít a felhasználóknak nyomon követni a számítógépes munkából eredő, mára elkerülhetetlen információáradatot.

 

Frissítés: a Logitech jóvoltából az eddiginél sokkal jobb minőségű képet illeszthettünk a hírbe.

 

A vezeték nélküli billentyűzet a számítógéptől kapja az adatokat, a beépített LCD képernyő pedig megmutatja őket<?xml:namespace prefix = o />

 

Az LCD képernyő figyelmeztetni tud, ha e-mail vagy szöveges üzenet érkezik, és kilistázza kedvenc zenéinket vagy internetes rádióállomásainkat. Mivel bizonyos információk a billentyűzeten jelenhetnek meg – mint például a Caps Lock vagy az F-Lock gombok állapota, hangerő-beállítások vagy éppen a néma üzemmód –, így csökkenthető az eredetileg a képernyőn jelzett apróságok száma, hasznos képernyőterületet szabadítva fel.   <?xml:namespace prefix = v />

 

Ezek az új képességek a vezeték nélküli billentyűzetek és egerek szerepének megváltozását jelzik a számítástechnikában. A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser billentyűzet már önmagában is több mint egyszerű beviteli eszköz: képes adatokat küldeni és fogadni a számítógéptől, ezáltal intelligens perifériává válik. A termék számítógépünket Bluetooth® vezeték nélküli elosztóval (hub) egészíti ki, amit az új Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR) technológia hajt.

 

„A Logitech a világ első egér-billentyűzet kombinációját 1998-ban mutatta be azzal a céllal, hogy csökkentse az asztalon tekergő, egymásba gubancolódó kábelek számát.” – mondta Denis Pavillard, a Logitech asztali számítógépek osztályának marketing alelnöke. „Ezt akkor sikerült is elérnünk, így most másfajta gubancok megoldásán törjük a fejünket: a számítógép monitorán megjelenő figyelmeztetések és információfoszlányok káoszában teszünk rendet. A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser billentyűzet ezeket az adatokat áthelyezi a periférikus kijelzőre, így a felhasználók eldönthetik, mikor vetnek egy pillantást várakozó figyelmeztetéseikre. Nagyobb lesz a rend a monitorokon és a fejekben is.”

 

 

 

 

 

Frissítve: LCD-kijelzős billentyűzet a Logitechtől 1
Kattints a képre a nagyobb méretért!

 

Billentyűzetbe épített LCD kijelző

 

A multifunkciós LCD képernyőn megjelenő adatok között a kijelző alatti négy gomb segítségével navigálhatunk: fel, le, vissza és be.

 

Az LCD-n megjelenhet:

 

·         Egy virtuális műszerfal – Az LCD alapértelmezés szerint az éppen bejelentkezett Microsoft® XP felhasználó nevét, a szoba hőmérsékletét, és az alapvető billentyűzet állapotot mutatja (pl.: a Caps Lock, az F-lock vagy az elem töltöttsége). Az idő és a dátum automatikusan letöltődik a számítógép órájáról, és ugyancsak megjelenik itt.

 

·         Főmenü – Előhívható a lefelé gomb megnyomásával. A főmenüben megtalálhatók az „okos gombok” hozzárendelései, a zenelisták és a rádióállomások. A billentyűzeten négy programozható „okos gomb” van: F9-től F12-ig. Ezeket könnyen és gyorsan betaníthatjuk, ha lenyomva tartjuk őket egy nyitott alkalmazás vagy mappa fölött, mintha csak az autórádiót programoznánk. Az LCD kijelző révén gombnyomásnyira vannak az olyan népszerű médialejátszó programok zenelistái, mint például az iTunes®, a Windows® MediaPlayer™, a Musicmatch® vagy a Logitech® MediaLife™ szoftver újabb verziója. Választhatunk zenei kategóriákat és témákat is a Musicmatch internetes rádióállomásai segítségével.

 

·         Multimédia állapot – Az LCD kijelző megmutatja a hangerő pillanatnyi beállítását, miközben változtatjuk azt. Jelzi továbbá a nagyítás százalékos mértékét, amikor dokumentumokat nagyítunk vagy kicsinyítünk.

 

·         Szöveges üzenetek és e-mailek – A billentyűzeten azonnali értesítést láthatunk beérkező szöveges üzeneteinkről és leveleinkről. Megjelenik még az is, hogy a felhasználó csatlakozva van-e a Yahoo!® Messenger vagy az MSN® Messenger hálózatokhoz. A Logitech® SetPoint™ szoftverrel beállítható, hogy mely ismerőseinktől érkező üzenetek esetén értesítsen a periférikus kijelző.

 

·         Számológép – Egy gombnyomás a billentyűzeten, és bekapcsolhatjuk a számológépet, ami – a felfordulást elkerülendő – a monitor helyett az LCD képernyőn jelenik meg. A számítások végeredményei automatikusan rákerülnek a számítógép vágólapjára, ahonnan beilleszthetők táblázatokba, dokumentumokba és más PC alkalmazásokba.

 

 

 

Tartalomjegyzék Mutasd
Vezeték nélküli kapcsolat Bluetooth 2.0 EDR rendszerrel

 

A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser bármilyen egyszerű számítógépet vezeték nélküli Bluetooth elosztóvá tud változtatni. A Logitech Bluetooth egereit és billentyűzeteit használva lehetőségünk nyílik IP-alapú telefonbeszélgetéseket intézni vagy zenét hallgatni Bluetooth fejhallgatónkon, képeket és névjegyeket átmásolni Bluetooth mobiltelefonunkról, és fontos adatokat szinkronizálni bármilyen mobil eszköz és a számítógép között. Mindezt egyetlen USB kábel vagy bármilyen más zsinór bekötése nélkül, akár 20 méteres távolságig bárhol a szobában. A billentyűzeten egyetlen gombnyomással szinkronizálhatjuk naptárunkat és címjegyzékünket az asztali és hordozható számítógépünk, vagy éppen mobiltelefonunk között.

 

A Bluetooth 2.0 EDR a hagyományosnál akár háromszor nagyobb adatátviteli sebességének köszönhetően gyorsabban tudunk információt cserélni két eszköz között. Bluetooth 2.0 EDR  alkalmazásával például hamarabb letölthetünk egy fényképet mobiltelefonunkról vagy digitális fényképezőnkről a számítógépre, vagy egy Bluetooth 2.0 EDR fejhallgatót használva sokkal jobb minőségben élvezhetjük IP-alapú (VoIP) telefonhívásainkat. A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser kompatibilis minden korábbi eszközzel, ami a Bluetooth valamely régebbi változatát használja.
 

 

 

MX lézeres mozgáskövetés, kiemelkedő teljesítmény

 

A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser csomagban megtalálható a díjnyertes Logitech® MX™1000 Cordless Laser Mouse lézer-optikai egér, mely lézeres felületvilágításának és -letapogatásának köszönhetően nagyon pontos navigációt biztosít. A Logitech volt az első vállalat, amelyik lézeres letapogatású egereket gyártott. A lézerfény precizitása lehetővé teszi, hogy az egér a hagyományos LED-es optikai egereknél sokkal nagyobb felületi részletességet érzékeljen. Ebből következik, hogy a lézeres egér a korábbiaknál pontosabban és többféle különböző felületen működik. Az MX lézertechnológia érzékelője másodpercenként 5,8 megapixel (millió képpont) felületi információt képes feldolgozni. Mint minden más Logitech lézer terméknél, az egér lézerfénye szinte láthatatlan, és megfelel az 1. osztályú biztonsági előírásoknak.

 

 

 

Intelligens energiagazdálkodás
A Logitech intelligens energiagazdálkodási rendszere több különböző irányból közelíti meg az energiatakarékosság kérdését. A Cordless Desktop MX 5000 Laser csomagban egy újratölthető, lithium-ion akkumulátorról működő egér és egy ehhez tartozó töltőállomás kapott helyet. Mind az egéren, mind pedig a billentyűzeten találunk egy ki-be kapcsolót, amivel az akkumulátor élettartama még tovább növelhető. Ugyancsak mindkét eszközön van egy-egy elemkimerülést jelző lámpa, ami megóvhat a kellemetlen meglepetésektől.

 
Logitech SecureConnect technológia

 

A Logitech új SecureConnect™ technológia részeként a vezeték nélküli billentyűzet, az egér és a Bluetooth 2.0 EDR mini-vevőállomás már a gyártás során egymásra vannak hangolva. A dobozból kivéve azonnal üzemkészek; semmiféle manuális beállítást nem igényelnek. A SecureConnect ugyancsak biztosíték rá, hogy az adattitkosítás már gyárilag fel van paraméterezve a kellő értékekkel, így nem szükséges jelszavak megadása a Bluetooth eszközök és a számítógép összekapcsolásakor. Egyszerűen csak bedugjuk a gépbe a Bluetooth mini-vevőkészüléket, és már dolgozhatunk is vele.

 

 

 

Kétkezes navigáció és érintős multimédia gombok

 

A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser egér és billentyűzet kétkezes navigációra lett kifejlesztve. A billentyűzeten és az egéren is hasznos vezérlőelemek teszik a számítógép használatát még gyorsabbá, hatékonyabbá és kényelmesebbé. A billentyűzet bal oldalán háttér-világításos érintőgombok (lejátszás, leállítás, előre-hátra lépés, némítás) segítik a multimédia fájlok lejátszását. A Media gomb lenyomásával elindítható egy komplex médialejátszó program, mint például a Logitech® MediaLife™ szoftver. Ujjunkat a két egymás melletti függőleges panelen fel-le csúsztatva szabályozható a hangerő és a nagyítás mértéke. Az egér és a billentyűzet is lehetővé teszi megnyitott dokumentumaink nagyítását, így könnyedén retusálhatunk egy digitális fényképet, megigazíthatjuk egy prezentáció apró részletét, vagy eltávolodhatunk, hogy egyszerre átlássuk az egész dokumentumot.

 

 

 

Stílusos és kényelmes külső

 

Az elegáns megjelenésű billentyűzet alacsony építésű, sík felületre helyezve mindössze 22,3 milliméter magas. A billentyűzet tervezésénél a Logitech zéró dőlésszögű (Logitech® Zero Degree Tilt™) megoldását alkalmazták, ami azt jelenti, hogy a gombok minden sora ugyanolyan magasan helyezkedik el. Független kutatások szerint a lejtés nélküli alacsony billentyűzet ergonómiai előnye, hogy minimálisra csökkenti a csukló nyújtogatását. A csukló ismételt kinyújtása és elengedése ugyanis kényelmetlen érzést kelthet a kézfejben és az alkarban. A billentyűzet, az egér és a vevőállomás is a mélykék és ezüst kiemelések keveréke.

 

Mint a Logitech legtöbb billentyűzetéhez, a Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser billentyűzethez is lecsatolható tenyértámasz tartozik, ami igény szerint további csukló-alátámasztást biztosít.

 

 

 

Elérhetőség

 

A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser termékcsomag novembertől lesz kapható Európában. Javasolt fogyasztói ára Magyarországon 45.000 Ft.

A szerzőről