Válassza az Oldal lehetőséget

Fujitsu Siemens Computers: piacon az ultrakompakt ESPRIMO C

A Fujitsu Siemens Computers ma bemutatta új ESPRIMO professzionális PC-családjának legkisebb tagját. A mindössze 8 liter térfogatú házba szerelt, ultrakompakt (ultra-small form factor) ESPRIMO C5900 kategóriájának legapróbb terméke.

Sokféle biztonsági opciót kínál, Intel® 915GV lapkakészlettel és integrált tápegységgel dolgozik. Az ESPRIMO család többi gépéhez hasonlóan támogatja a legújabb Fujitsu Siemens Computers Green PC technológiát, és nagy számú bővítőhellyel gondoskodik a rugalmas csatlakozásról.

A helytakarékos ESPRIMO C nagy teljesítményű, halk és biztonságos rendszer. Ideális PC nagyvállalatok, kormányintézmények és fiókirodák számára. Jól használható egyterű irodákban, ügyfélkiszolgáló helyszíneken (pl. bankfiókokban) és minden helyszűkével küzdő környezetben. A kényes adatok védelme érdekében a Fujitsu Siemens Computers többféle opcionális biztonsági jellemzőt is kínál az ESPRIMO C-hez: pl. SmartCard olvasót és a ház felnyitása esetén a rendszergazdát riasztó behatolás-érzékelő kapcsolót.

Főbb műszaki adatok:

 • Intel® 915GV lapkakészlet
 • HT-technológiát támogató Intel® Pentium® 4 processzor vagy Intel® Pentium® D 82x sorozatú kétmagos processzorok
 • Két monitor támogatása
 • Interfész a riser-kártyához
 • 250 GB-ig konfigurálható standard merevlemez-meghajtók
 • A továbbfejlesztett hűtési rendszer 25 dB-re mérsékli a zajkibocsátást – ez 4 dB-lel alacsonyabb az ESPRIMO C elődjének számító SCENIC 620-ra jellemző szintnél
 • Előoldali audio és USB (3x) portok az alapkiépítés részeként
 • Kategóriája legkisebb PC-je, mindössze 8 liter űrtartalmú ház
 • Opcionális modulhelye kompatibilis a LIFEBOOK S és LIFEBOOK E sorozatú professzionális noteszgépekkel

Konfigurálható biztonsági jellemzők (opcionális):

 • SmartCard olvasó
 • Behatolás-érzékelő kapcsoló
 • Zár

Az ESPRIMO C a Fujitsu Siemens Computers ESPRIMO professzionális PC-családjának legújabb tagja. A németországi Augsburgban gyártott ESPRIMO professzionális PC-k környezetbarát csomagban biztosítanak korszerű technológiát az üzleti felhasználók számára. A Fujitsu Ltd.-vel közösen kifejlesztett, globális ESPRIMO márka valamennyi számítógépénél moduláris kialakítás gondoskodik az egyszerű bővítésről. Az ESPRIMO P5905 mikrotorony az Intel® Stable Image Platform Program keretében májusban került piacra. A standard alkalmazások futtatására alkalmas, halk és helytakarékos (small form factor) ESPRIMO E sorozat júniustól rendelhető.

Személyi számítógépei bevált erősségeit kamatoztatva a Fujitsu Siemens Computers rugalmasan konfigurálható rendszert hozott létre. Igényeiktől függően az ügyfelek szabadon válogathatnak a standard PC-k, a különleges funkcionalitású (pl. emelt biztonsági ill. teljesítményszintű) gépek és a hosszú távon is tartós konfigurációjú megoldások között. A még jobb beruházásvédelem érdekében valamennyi rendszer rugalmasan bővíthető.

A Fujitsu Siemens Computers professzionális PC-i már 2006 derekára tervezett hatályba lépése előtt fél évvel kielégítik az Európai Unió veszélyes anyagok használatát korlátozó RoHS irányelvének szigorú követelményeit. A vállalat máris 12 grammról 1 grammra csökkentette alaplapjainak ólomtartalmát, és teljesen beszüntette nyomtatott áramköri kártyáiban, tápegységeiben és riser-kártyáiban a halogén használatát. Amint már utaltunk rá, az új gépek ergonómiai jellemzőit is továbbfejlesztették. Az ESPRIMO PC-k fejlett hűtőrendszere kivételesen csendes működéssel járul hozzá a még kényelmesebb (és produktívabb) munkakörnyezet kialakításához. 
 
Az ESPRIMO professzionális PC-k házának újszerű kialakítása megkönnyíti a szervizelést és a bővítést. Biztonságos és hibamentes működésükről a ManageIT és SecureIT szoftvercsaládok gondoskodnak. A stabil konfigurációknak és komponenseknek, valamint az Intel® Stable Image Platform Program lehetőségeinek köszönhetően az új rendszerek életciklusa 18 hónap.

A szerzőről