Válassza az Oldal lehetőséget

Gigabyte GA-B75N Mini-ITX alaplap

Gigabyte GA-B75N Mini-ITX alaplap

Itt van a GIGABYTE új mini-ITX alaplapja, a GIGABYTE GA-B75N. Úgy tűnik a mini-ITX áradat nem akar elapadni, ami végül is nem baj, hiszen segítségükkel viszonylag erős, ám apró gépeket építhetünk.

l front

GIGABYTE GA-B75N az Intel B75 Express lapkakészletre épül és Intel LGA1155 tokozású processzorokat fogad. Memóriát a két DDR3 DIMM foglalatba helyezhetünk, maximum 16 GB-ot használhatunk. Ez napjainkban nem tűnik soknak, de lássuk be, kevesen használnak 8 GB memóriánál többet.


A lapban használhatunk dedikált videokártyát is, hiszen rendelkezésre áll egy PCI-Express 3.0 x16 sín. Ennek segítségével egész komoly gépet építhetünk. A háttértárak csatlakoztatásához egy SATA 6.0 Gbps, és három SATA 3.0 Gbps csatit kapunk. Külső eszközöket a tíz darab USB 2.0 kapuhoz köthetünk. Akik HTPC építésen törik a fejüket, azoknak sem kell csalatkozni, hiszen a Realtek ALC892 7.1 csatornás HD Audio kodek ehhez megfelelő lesz. A sokcsatornás hangot HDMI vagy optikai kimeneten juttathatjuk ki, a kép pedig a rendelkezésre álló egy darab DVI-I vagy a két darab HDMI csatlakozón át kerülhet a kijelzőre.


A GIGABYTE GA-B75N februárban már a boltokban lesz, ára 101 dollár.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.