Válassza az Oldal lehetőséget

Gondolj erre, amikor a magyar netet szidod!

Gondolj erre, amikor a magyar netet szidod!

A Which? angol magazin szerint a szigetország lakói átlagosan fele olyan sebességű internetet kapnak, mint amire előfizettek.

internet brit kabel

A 235 000 felhasználót érintő, egy évet felölelő felmérés szerint a brit előfizetői átlagsebesség 38 Mbps, csakhogy a tényleges letöltési tempó ezzel szemben alig 19 Mbps. A Which? a látottak alapján nem juthatott más következtetésre, mint hogy a szélessávú internet hozzáférést biztosító szolgáltatók figyelemre méltó módon „trükköznek” a letöltési sebességgel.

which internet felmeres

Persze ellenvélemény is akad; a Cable.co.uk elemzője, név szerint Dan Howdle szerint a felmérés helytelen következtetésre jutott. A szakértő állítja, a Which? nem veszi figyelembe, hogy a Wi-Fi hálózaton lógó eszközök könnyen negatívan befolyásolhatták a számokat. Ráadásul azóta az Ofcom is tesztelte a Virgin 200 Mbps-os tempót kínáló internet szolgáltatását, mely náluk 92%-ban hozta az elméleti sebességet – az ennél a csomagnál elért eredmény sejthetően érdemben befolyásolhatta az összképet.

A napokban induló új hirdetési irányelvek alapján a brit szolgáltatóknak fel kell tüntetniük az átlagos sebességet, másképp komoly szankciókkal, bírságokkal kell számolniuk– ilyen módon tehát remélhetőleg kiderül az igazság.

Forrás: Which?, hexus.net