Válassza az Oldal lehetőséget

Ha félünk az egértől – Wacom digitális táblák

Az egér fogalma összeforrt a számítógéphasználattal, legalábbis az elmúlt 15 évben mindenképp. A fejlődés azonban nem állt meg: új megoldást képviselnek a Wacom digitális táblák, mint a legújabb Graphire4 is.

Aki még nem hallott a digitális táblákról, az itt találhat róluk leírást. A Wacom új, Graphire4 digitális tábla-családja elsősorban a kezdő, illetve otthoni felhasználókat célozza meg, PC-vel és Mac-kel egyaránt kompatibilis. A Graphire4 rajzeszköze, a toll 512 különböző nyomásérzékenységet támogat, emellett rendelkezik két programozható oldalsó gombbal és egy nyomásérzékeny “radírral” is. A Graphire4-hez tartozik egy vezeték- és elem nélkül használható egér: ennek a felbontása négyszerese egy hagyományos optikai egérének. Az egér tenyérbe simuló része és görgője gumírozott, és a görgővel klikkelni is tudunk. A Graphire4 a számítógéphez az USB csatlakozón keresztül kapcsolható.

A táblának van egy átlátszó fotókerete, így ideális fotókkal vagy művészi rajzokkal való munkához is. A fotókeret egy speciális rekesszel is rendelkezik, így nem veszítjük el a kurzort munka közben. Találhatunk még a speciális scrollkeréken kívül két programozható “ExpressKey”-t is, amelyeket navigációra, egérkattintásra vagy gyorsbillentyűnek is programozhatunk. Külleme sokkal szebb lett, gyakorlatilag megegyezik a professzionáliosabb Intuos 3-as szériáéval. A hardverhez megkapjuk az Adobe Photoshop Elements 3 programot, a nik Color Efex Pro 2 GE filtereket, a Corel Painter 2 Essentialst, és még további kiegészítő szoftvereket.

A szerzőről