Válassza az Oldal lehetőséget

Hihetetlenül olcsók már az SSD meghajtók

Hihetetlenül olcsók már az SSD meghajtók

Ha így megy tovább hamarosan nem lesz érdemes hagyományos merevlemezt vásárolni.

Ramsta S600 480GB SATA3 SSD 2 5 Inch 578038

Azt mindenki, aki kicsit jártas a hardverek világában tudja, hogy hosszútávon, vagy már inkább középtávon az SSD meghajtók le fogják gyűrni a hagyományos merevlemezeket. A nagy kapacitású lemezek szép lassan szimpla adattárként fognak funkcionálni. Bocsánat, ez már szinte így van most is, hiszen az új gépek nagy többségében az operációs rendszer SSD-ről fut, az adatokat pedig egy merevlemezen tároljuk.

Most egy olyan akcióra bukkantunk, ami a sokszor megdöbbentően alacsony hazai hardver árakat is űberelni tudja. Kedvenc nagykereskedésemben jelenleg a legolcsóbb 480 GB-os szilárdtest meghajtó nettó 17 600 forintba kerül, de az átlagár inkább 23-25 ezer forint körül alakul. Ha ezt kiskereskedelmi üzletben akarjuk megvásárolni, akkor rájön legalább 5 százalék árrés és 27 százalék forgalmi adó. Ehhez képest, a most akcióban kapható Ramsta 480 GB-os egység ára 20 ezer forint alatt marad. Ez amúgy a hasonló kapacitású merevlemezek árának már csak a duplája, szóval szépen lassan, vagyis inkább egyre gyorsabban záródik az olló.

Ramsta S600 480GB SATA3 SSD 2 5 Inch 578039

Ha szeretnéd régi gépedet, notebookodat kicsit felgyorsítani, akkor ennél egyszerűbb megoldást nem találsz. Igaz, a számítási kapacitás nem fog nőni, ha a merevlemezt SSD-re cseréled, de a Windows és a különféle programok elindálásának gyorsulása mellbevágó lesz.

Az olcsó SSD-t itt találod: Ramsta S600 480GB – használd a FFLDLACD kuponkódot!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.