Válassza az Oldal lehetőséget

HUAWEI Honor MagicBook – AMD Ryzen, varázsolj nekünk valami szépet!

HUAWEI Honor MagicBook – AMD Ryzen, varázsolj nekünk valami szépet!

A NotebookCheck.net nem is olyan régen tesztelte a Honor eme kütyüjét, mely a vételárához képest meglepően jól teljesített. Nagy varázslat nincs a dologban, csak az AMD Ryzen 5 2500U.

HUAWEI Honor MagicBook – AMD Ryzen, varázsolj nekünk valami szépet!

HUAWEI Honor MagicBook Laptop – 729,99 dollár

HUAWEI Honor MagicBook a gyártó egyik költséghatékony terméke, ettől függetlenül azt semmiképp sem állíthatjuk, hogy egy fapados technikával van dolgunk. Kezdésként is vegyük (virtuálisan) szemügyre a masinát. Az alumínium készülékház erősen Apple MacBook Pro 13 beütésű, a beépített hangszórók a billentyűzet két oldalán kaptak helyet. A visszajelzések szerint az anyagminőségre nincs panasz, igazából a Honor név égisze alatt ez tulajdonképpen alapvető elvárásnak tekinthető. Elméletileg a deformáció megakadályozása végett kapott műanyag lábakat a laptop, bár a magunk részéről nem igazán értjük, hogy mennyiben segít ez a készülék merevítésében. A kütyü pontos mérete 32,30×22,10×1,58 cm, a tömege másfél kilogramm sincs, joggal mondhatjuk rá, hogy hordozhatóságból jelesre vizsgázik. Gyorsan fussuk még át, hogy milyen csatlakozókat találunk rajta: USB 2.0 és USB 3.0 port (Type-A), HDMI, 3.5 mm-es jack és USB Type-C. A régebbi szabvány jeles képviselőit (USB 2.0 és a 3,5 mm-es aljzat) bal oldalt találjuk, a többi értelemszerűen a készülékház jobb oldalára került. Kártyaolvasó nincs benne, a Type-C intefész viszont kellemes tempót ígér (akár a 400 MB/s is elérhető).

honor mid

A notebook alapja a bevezetőben már megnevezett Ryzen 5 2500U rendszerchip. A négymagos lapka integráltan tartalmazza a Vega 8 grafikus gyorsítót, mely bámulatos módon akár modern játékok futtatására is alkalmas  némi megkötéssel a grafikai minőséget illetően. Egyértelműen a magas fokú integrációra vezethető vissza, hogy a Honor MagicBook közel 10 órás felhasználási időt tud nyújtani (egy teljes munkanap töltő nélkül?!), ami az 1,45 kg-os tömegére gondolva meglehetősen szimpatikus érték. A töltés is elég fürge, erről az alábbi kép árulkodik:

honor mid 2

A megjelenítő annak rendje és módja szerint 1920×1080 képpontot kínál, a mérete 14 hüvelyk (IPS LED, matt). A NotebookCheck beszámolója szerint grafikus munkára nem igazán alkalmas (ehhez karcsú a 65%-os sRGB lefedettség), a fényerősség és a kontraszt viszont remek, úgyhogy a láthatósággal nem lesz gond. A Honor MagicBook 8 GB-nyi rendszermemóriája kétcsatornás konfigurációban fut, ami értelemszerűen életbevágó akkor, ha egy ilyen erőteljes IGP mellé kerül. Az adattárolásra gyárilag egy 256 GB-os SSD (Samsung PM871) használható, ennek tempóját elsősorban az SATA csatolófelület korlátozza.

Mindenképpen szót érdemel az Intel Wireless-AC 8265 (a/b/g/n/ac). A kétsávos WiFi modullal szemben komolyabb követelményeket is támaszthatunk, ebben a kategóriában igencsak erős megoldásnak számít. A gyárilag előtelepített Windows 10 kínai, ezt a problémát egy nyelvi csomag telepítésével tudjuk orvosolni.

Futólag kb. ennyit szerettünk volna elmondani erről a hordozható számítógépről. Ha megtetszett a masina, akkor ide kattintva egy igen részletes tesztet olvashattok róla, a fenti linken pedig most némi kedvezmény (13%) mellett meg is tudjátok vásárolni!

Forrás: NotebookCheck

A szerzőről