Válassza az Oldal lehetőséget

Igazi tégla lett az MSI RTX 2080 Ti Lightning Z

Igazi tégla lett az MSI RTX 2080 Ti Lightning Z

Mintha kicsit túltolta volna ezt a dolgot az ismert gyártó.

Igazi tégla lett az MSI RTX 2080 Ti Lightning Z

 

Az természetesen vitán felül áll, hogy a GeForce RTX 2080 Ti a legek kártyája, az MSI viszont mindezek mellett is úgy gondolta, hogy rá tud még tenni egy lapáttal. Ezt mondjuk joggal el is várhatjuk a Lightning Z név égisze alatt, hiszen a korábbi tapasztalatok is határozottan egy irányba mutatnak: őrült teljesítmény, hatalmas fogyasztás és lenyűgöző hűtőrendszer. Nos, a mérnökök most sem változtattak a bevált recepten, az RTX 2080 Ti Lightning Z ugyanis 350 wattos fogyasztási limittel érkezik (a másodlagos BIOS-nál), az egyébként is combos tempót kínáló kártyát pedig 1 770 MHz-ig nyüstölték. A chip megnövekedett energiaigényét 19 fázisú VRM látja el, a tápegységet pedig három darab 8 tűs PCIe csatlakozón keresztül kínozhatjuk. Tudjuk már a kapcsolódási lehetőségeket is: 3×DisplayPort, 1×HDMI és 1×USB Type-C.

msi rtx 2080

A fentiek után igazán nem lepődhetünk meg a drabális hűtőrendszer láttán, melynek köszönhetően három bővítőhelynek is könnyes búcsút inthetünk – szóval nem HTPC-k alapja lesz. A monstrum nem kevesebb, mint nyolc hűtőcsövet foglal magába, a három MSI TORX légkavaró közül kettő világít is (Phantom of Lighting), ezek képességeit természetesen a Dragon Center applikáción keresztül paraméterezhetjük. Átlátszó oldallapnál bizonyára hasznos lehet az RTX 2080 Ti Lightning Z oldalán elhelyezkedő OLED panel, mert ezen keresztül minden fontosabb paramétert (órajel, hőmérséklet stb.) könnyedén leolvashatunk, sőt akár egyéni animációk megjelenítésére is van mód! A szénszálas anyagból készült hátlap véleményünk szerint nem csak a PCB merevítése miatt volt jó gondolat, hanem azért is, mert eszméletlenül jól néz ki.

msi rtx 2080 02

Az MSI RTX 2080 Ti Lightning Z várható sebességét jellemzi, hogy a HWBOT adatbázisában (ideiglenesen) már feltűntek olyan példányok, ahol a boost órajel 2 475 MHz(!) volt, a GDDR6-os memóriák pedig 16 432 MHz-en hasítottak. A szörnyeteg ára egyelőre ismeretlen, a megjelenés hónapokon belül várható.

Forrás: tomshardware.com 

A szerzőről