Válassza az Oldal lehetőséget

Így készül egy Zotac RTX videokártya

Így készül egy Zotac RTX videokártya

Avagy betekintés a kulisszatitkokba.

zotac amp 2080

 

Meglehetősen ritka jelenség, amikor egy ismert gyártó kamerákat enged a színfalak mögé, s így bepillanthatunk abba, miként készítik el legmodernebb grafikus kártyáikat. Két portál (Impress Watch és PCGamesN) újságírói abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy a PC Partner kínai üzemében tehettek egy rövid látogatást. Egy meglehetősen komoly szerződéses gyártóról van szó, hiszen olyan partnerekkel bír, mint a Dell, az AMD, a Samsung, az Acer, a Sapphire, az LG, az Inno3D és a Zotac – most épp utóbbi termékeit láthatjuk.

A PCGamesN egy gazdagon illusztrált, terjedelmesebb írással jelentkezett, az Impress Watch pedig egy közel kilencperces videóval örökítette meg a látottakat. A fenti mozgókép véleményünk szerint meglehetősen jól és látványosan illusztrálja, hogy ideális esetben ember és gép milyen harmóniában dolgozhat együtt. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a PC Partner olyan hatékony és kifinomult gyártási eljárásokkal bír, hogy 5-15 perc alatt képes átállítani az előállítást az egyik kártyáról a másikra – az idő pénz természetesen itt is megállja a helyét, tehát tényleg minden másodperc számít!

A fürkésző tekintet egyébként egy kissé mulatságos pillanatot is felfedezhet: A videóban pár képkocka erejéig feltűnik az MSI is, amikor az elkészült kártyát a 3DMark Fire Strike alkalmazással kínozzák. Figyelemre méltó az is, hogy bár a gépesítés nyilván nagy fokú, ennek ellenére a szemmel történő vizuális ellenőrzésnek még mindig meghatározó szerepe van.

Forrás: youtube.com