Válassza az Oldal lehetőséget

Intel East Fork: a minigépek királya

Mint néhány héttel ezelőtt beszámoltunk róla, hamarosan a Centrinóhoz hasonló “platformok” árasztják el az asztali gépeket is. Íme az első próbálkozás.

A javában zajló Computex kiállítás alkalmából megcsodálhattuk az East Fork névre hallgató elgondolást, mely egy hagyományos optikai meghajtó nagyságával megegyező méretű komplett számítógép, ráadásul kétmagos mobil processzorral szerelve.

A “digitális otthonok új mobil kivitele” jelzővel illetett East Fork a következő Pentium M-generációra, a kétmagos Yonah-ra épül. Hírek szerint ez a csomag vezeti be az asztali gépek piacára a platformneveket, melyeket megfelelően reklámozva vásárlók millióit tudják majd elcsábítani. Mivel a 65 nanométeres csíkszélességgel készülő Yonah megjelenésére 2006 első negyedévében számíthatunk, minden esély meg van rá, hogy már a jövő év elején vásárolhatunk magunknak egy, a képen láthatóhoz hasonló mini erőgépet. Mint minden hasonló elképzelés, valószínűleg ez is nagyon hamar népszerűvé válik majd, hiszen egyre inkább beleillik a jövőbe, azaz segíti a számítástechnika láthatatlanná, mindennapi életünk természetes részévé válását.

Intel East Fork a minigépek királya

A szerzőről