Válassza az Oldal lehetőséget

Intel Harpertown és AMD Barcelona a Computex 2007 kiállításon

A gyártók szerint az Intel már a június elején megrendezendő Computex 2007 kiállításon bemutatja új, 45 nm-es gyártástechnológiával készült négymagos szerverprocesszorát, azonban a konkurencia sem fog tétlenkedni.

Az Intel lépése némileg váratlannak tűnhet, hiszen az Intel Core 2 architektúrára épülő szerverprocesszorai meglehetősen jól teljesítenek a piacon. A Harpertown korai bemutatásáért furcsa módon a konkurencia okolható, ugyanis az AMD új négymagos Barcelona kódnevű Opteron processzorainak erejét szintén a Computex ideje alatt kívánja demonstrálni.

Annyi különbség azért van a két gyártó között, hogy míg az Intel zárt ajtók mögött mutogatja majd a Harpertown processzort, addig az új Opteronok bárki számára megtekinthetők lesznek. Az előzetes teljesítményadatokért az AMD standját kell majd felkeresni. Egyes források szerint a Barcelona alapú Opteronok 1,9-2,6 GHz órajeleken fognak üzemelni. A hivatalos startnál azonban a 2,3 GHz-es változat lesz a leggyorsabb, a 2,6 GHz órajelű kiadás egy későbbi revízióval fog piacra kerülni. 

Intel Harpertown és AMD Barcelona a Computex 2007 kiállításonIntel Harpertown és AMD Barcelona a Computex 2007 kiállításon

A szerzőről