Válassza az Oldal lehetőséget

Itt a Samsung ARTIK

Itt a Samsung ARTIK

A Samsung bevezette az új SAMSUNG ARTIK™ 053 modult, amely a csatlakoztatott termékek új csoportját ruházza fel a legmodernebb képességekkel. Emellett bemutatkozott a tervezést és fejlesztést elősegítő SAMSUNG ARTIK™ QuickStart program is, amely az ügyfeleknek és a partnereknek segít IoT-ra épülő vállalkozásaik elindításában, egyszerűsítve számukra az életet világszerte megkönnyítő, biztonságos IoT-megoldások megvalósítását.

ARTIK053 Module

 

A SAMSUNG ARTIK™ Smart IoT platformmal a vállalkozások számára könnyebb lesz a telepítés után biztonságosan aktiválni, ellenőrizni és nyomon követni az új termékeket, valamint ellátni őket új funkciókkal.  A fejlett SAMSUNG ARTIK™ felhőcsatlakozókkal és a készülékek összehangolására és kezelésére szolgáló eszközökkel együtt ezek az új szolgáltatások jelentős mértékben javítják az összekapcsolt termékek képességeit, elősegítik a biztonságos átjárhatóságot, valamint növelik az ügyfelek azon megoldásainak értékét, amelyek az eszközök interoperabilitásától függenek.

ARTIK 053 Modul

A termelésre kész SAMSUNG ARTIK™ 053 modul nagy teljesítményű, megerősített biztonsággal rendelkező és megfizethető IoT-megoldás az olyan legkorszerűbb új generációs termékekhez, mint a csatlakoztatott otthoni készülékek, az építőipari termékek, az egészségügyi készülékek, valamint az ipari automata rendszerek. Az új SAMSUNG ARTIK™ 053 modul a 320MHz ARM® Cortex® R4 maggal, az 1,4MB RAM-mal, a 8MB Flash-memóriával, valamint a szoftveren és az előhitelesített Wi-Fi rádióvevőn keresztül az integrált valós idejű feldolgozással jelentős mértékben csökkenti a fejlesztési időt. A jelenleg elérhető SAMSUNG ARTIK™ termékcsalád IoT-moduljai magában foglalják a SAMSUNG ARTIK™ felhőplatformjának biztonságos szolgáltatásaihoz való előre beállított hozzáférést, valamint az új, vállalati, ipari és fogyasztói, csatlakoztatott alkalmazások gyorsabb és egyszerűbb fejlesztésére alkalmas szoftvert.

Új szolgáltatások és platformjavítások

A SAMSUNG ARTIK™ platform a még biztonságosabban csatlakoztatott IoT-termékek és -megoldások biztosítása érdekében új, teljes mértékben integrált, végpontok, hardverek, szoftverek és kommunikációs eszközök közötti biztonsági fejlesztéseket tartalmaz.

A SAMSUNG ARTIK™ felhőplatform új kínálata magában foglalja a gyors készülék-hozzáadást, az élcsomópont-irányítást, a biztonságos OTA-frissítéseket, az Amazon AWS Kinesis Streammel való integrációt, valamint az új felhőcsatlakozókat, beleértve a Google Home-on megtalálható Google Assistantet és az Amazon Alexa Smart Home Skillt.

SAMSUNG ARTIK™ QuickStart Program

Az új SAMSUNG ARTIK™ QuickStart program szolgáltatások széles körét kínálja, amelyekkel a terméktervezés és -fejlesztés teljes spektruma lefedhető, beleértve az UX-, UI-, szoftver-, felhő-, mobilalkalmazás- és végpontok közötti integrációt és fejlesztést, emellett az eladás és az IoT-ban rejlő lehetőségek támogatása érdekében javítja a felhasználói élményt. Mindez az ügyfelek és partnerek igényeivel összhangban a SAMSUNG ARTIK™ platform személyre szabott integrációján, a helyszíni workshopokon, valamint képzéseken keresztül valósul meg. Az ügyfelek számára ezáltal lehetővé válik, hogy gyorsan és költséghatékonyan alakítsanak ki megoldásokat, jelentősen csökkentve az IoT termékek elkészítéséhez szükséges mérnöki időt, erőfeszítést és szakértelmet.

A Samsung bővíti IoT-hoz kapcsolódó partnerségeit

A Vmware is csatlakozott a Samsung ARTIK™ partnerprogramjához. A két cég azon dolgozik majd, hogy közösen felgyorsítsák a vállalati IoT-megoldások fejlesztését, telepítését és kezelését.  A VMware által kifejlesztett, beszállító-semleges, szabad forráskódú szoftverfejlesztő készlet (SDK), a Little IoT Agent (Liota) és a Samsung ARTIK™ 530 modul közötti integráció bemutatására a 2017-es IoT World-ön, a Samsung standjánál kerül sor. Itt leplezik le az újonnan bejelentett egységes irányítópanelt, a VMware Pulse IoT Centert is, amely pontos és valós idejű bepillantást enged a készülékek állapotába, működési rendellenességek esetén pedig megteszi a szükséges lépéseket.  A Samsung globális technológiai és forgalmazási partnereinek egyre növekvő listája lehetővé teszi a gyorsabb fejlesztést, és segít abban, hogy az új IoT-megoldások eljussanak az ügyfelekhez.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.