Válassza az Oldal lehetőséget

Új MacBook és MacBook Pro modelleket mutatott be az Apple

Az Apple bemutatta piacvezető MacBook és MacBook Pro hordozható számítógépeinek a legújabb Intel Core 2 Duo processzorokkal, nagyobb háttértárral és a legtöbb modellváltozatban már alapkiépítésben 2 GB RAM tárral ellátott változatait.

Ezen felül az új MacBook Pro modellek a legkorszerűbb NVIDIA mobil grafikus alrendszerrel, 512 MB dedikált grafikai tárral és az Apple innovatív Multi-Touch ujjkövetőjével is fel vannak szerelve. Már minden hordozható Mac számítógép tartalmaz – a videó konferenciákhoz alkalmazható – beépített iSight kamerát, biztonságos MagSafe tápegység-csatlakozót, valamint 802.11n szabvány szerinti vezeték-nélküli hálózati illesztőt, melynek teljesítménye ötszöröse, hatótávolsága pedig kétszerese a korábbi 802.11g megoldásnak.

<?xml:namespace prefix = v ns = “urn:schemas-microsoft-com:vml” />j MacBook és MacBook Pro modelleket mutatott be az Apple

 <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Az új MacBook Pro a legújabb, akár 2,6 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorokkal érhető el, mely a 6 MB L2 gyorsítótáron, az akár 4 GB 667 MHz-es DDR2 SDRAM táron és az akár 300 GB-os merevlemezen kívül, 512 MB dedikált grafikus tárral felfegyverzett NVIDIA GeForce 8600M GT grafikus vezérlőt is tartalmaz. Az új MacBook Pro modellek Multi-Touch ujjkövetője lehetővé teszi, hogy egyszerű kétujjas mozdulatokkal mozgassunk, pörgessünk, forgassunk, nagyítsunk, vagy kicsinyítsünk képeket, illetve objektumokat. Az új, hátulról megvilágított billentyűzetnek köszönhetően, a MacBook Pro kényelmesen használható akár rosszul megvilágított helyeken, műtermekben, repülőgépen vagy konferencia termekben is. A képernyő és a billentyűzet megvilágításának optimális értéken tartásáért pedig az önműködő háttérfény-érzékelő szenzor gondoskodik.

A rendkívül kedvező árú, 13″-es fényes szélesvásznú képernyővel ellátott új MacBook modell három alapkonfigurációban kapható – fehér színben 2,1 vagy 2,4 GHz-es processzorral 120 vagy 160 GB-os merevlemezzel, valamint fekete színben 2,4 GHz-es processzorral és 250 GB-os merevlemezzel. Az új 2,4 GB-os modell már alapkiépítésben 2 GB RAM tárral van felszerelve, amely 4 GB-ig bővíthető.

j MacBook és MacBook Pro modelleket mutatott be az Apple

Minden MacBook és MacBook Pro számítógép beépített iSight kamerával kerül forgalomba, amelynek segítségével bárhonnan könnyen lehet videó konferenciát kialakítani. A praktikus MagSafe tápegység-csatlakozó mágneses elven működik, önműködően szétkapcsol, ha a kábelt valami megrántja, így megvédi a számítógépet a leeséstől. A legújabb előzetes 802.11n szabványnak megfelelő vezeték-nélküli illesztő mellett az új modellek 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet illesztőt, analóg és digitális hang be- és kimenetet, USB 2.0 és FireWire kapukat, valamint beépített SuperDrive meghajtót is tartalmaznak.

Minden Mac számítógép, így az új MacBook és MacBook Pro modellek is, az Apple digitális-életstílus szoftverével, az iLife \\”08 szoftvercsomaggal érkeznek, amely az iPhoto, iTunes, GarageBand, iMovie, iDVD és iWeb programok legújabb változatait gyűjti egyetlen jól integrált csomagba. Az új modellek a Mac OS X operációs rendszer legújabb 10.5 “Leopard” változatát futtatják, mely egyebek között teljesen újraírt Finder programot tartalmaz, a nagy népszerűségre szert tett QuickLook és Spaces szolgáltatások mellett. A Leopard operációs rendszer ráadásul a Mail és iChat programok továbbfejlesztett, új változatait is magába foglalja, valamint támogatja az Apple forradalmian új Time Machine biztonsági adatmentő szolgáltatását is.

A szerzőről