Válassza az Oldal lehetőséget

Kaphatók a Sony új fényképezőgépei, az NEX-5R és NEX 6

Kaphatók a Sony új fényképezőgépei, az NEX-5R és NEX 6

2012 novemberétől már Magyarországon is elérhetőek a Sony új fényképezőgépei, a kicsi és könnyű, cserélhető objektíves NEX-5R és NEX 6, valamint a csúcsmodell, a kettős autofókusz-rendszerrel és professzionális videózási képességekkel rendelkező 24 megapixeles Sony Alpha SLT-A99.

NEX-5R front_wSEL18200LE_black

 


NEX-5R


Sony NEX-5R tetszetős külseje olyan tulajdonságokat is rejt, melyek néhány évvel ezelőtt csak a több millió forintos professzionális gépekben voltak elérhetők. A fényképezőgépet a DSLR gépekre jellemző fotózási és modern hálózati funkciókkal látták el, emellett a kamera képességei letölthető alkalmazásokkal is fejleszthetők.

NEX-5R SEL1855_black_hand

A 16,1 megapixeles fényképezőgéppel már profi fotók is készíthetők, sőt 25600-as ISO értékig feltekerhető fényérzékenysége gyakorlatilag hajnalban, sötét környezetben is jó képeket eredményez. A NEX-5R a cserélhető lencséjű Sony gépek közül először használja a gyors hibrid autofókuszt (Fast Hybrid AF), amely kombinálja a fázis- és kontrasztérzékelést. A „DSLR típusú” fókuszálás különösen hasznos, amikor 10 kép/ másodperc sebességű sorozatfelvétel készül a gyorsan mozgó objektumokról.

NEX-5R wSEL1855_white

A kamera LCD érintőképernyője 180 fokban elfordítható, így az NEX-5R alkalmas a saját portré készítésére is. A bekapcsolható digitális szintmérő pedig lehetővé teszi a tájképek és építmények fotózásánál, hogy a képek teljesen horizontálisak maradjanak. A NEX-5R segítségével emellett részletekben gazdag Full HD videókat forgathatunk, méghozzá folyamatos élességállítás mellett.

A cserélhető lencséjű Sony alfa gépek közül a NEX-5R az első abból a szempontból is, hogy a beépített vezeték nélküli technológia lehetővé teszi a képek könnyed megosztását, elmentését, megtekintését, így okostelefonra, tabletre vagy akár a televízióra is továbbíthatók a felvételek.

 

NEX-6

NEX-6 front_SEL1018_2

A sorozat másik tagjába, a NEX-6-ba is bekerültek azok a technikai újdonságok, melyek a NEX-5R-re jellemzőek, így többek között ennél a gépnél is integrált wifi teszi lehetővé a képek és a videók egyszerű küldését az ingyenes PlayMemories Mobile alkalmazást futtató mobiltelefonokra és tabletekre (Android és iOS operációs rendszerre is elérhető). A képeket emellett továbbíthatjuk PC-re és a DLNA szabvánnyal kompatibilis televíziókra is. A letölthető PlayMemories alkalmazások segítségével lehetőség nyílik a kamera képességeinek fejlesztésére is.

NEX-6 tilt_lcd_2

A NEX sorozathoz elérhető objektívek választékát a Sony három új taggal is bővítette.

NEX-6 wSEL1018_BK_1

Sony Alpha SLT-A99

 

Az új SLT-A99 a japán gyártó első teljes képkockás (full frame-es) féligáteresztő tükrös fényképezőgépe, melyet a professzionális és a komoly amatőr fotósoknak szán. A gép lelke egy újonnan fejlesztett, 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzor, mely a BIONZ képfeldolgozó processzorral együttműködve biztosítja a magas szintű képalkotást álló- és mozgóképek esetében is.

SLT-A99 front

A fejlett BIONZ processzor a maximális érzékenységet 9 ugrással ISO 50-ről egészen az ISO 25600-as értékig képes feltornászni kiterjesztett érzékenységi módban. Az A99 másodpercenként 6 teljes felbontású képet képes készíteni, úgynevezett Tele-zoom módban pedig a sebesség 10 kép/másodpercre növelhető.

SLT-A99 wSAL300F28G2_1

A fényképezőgép kiváló kontrasztú, fényerejű és felbontású keresővel rendelkezik, amit kiegészít a három irányba mozgatható, 1229 ezer képpontos, WhiteMagic technológiával ellátott XtraFine LCD hátoldali kijelző.

SLT-A99 wSAL2470Z_tilt_lcd_3

A mindössze 733 gramm súlyú SLT-A99 PC-ről is irányítható, lehetőség van többek közt váltani álló- és mozgókép között, és automatikusan átküldhetőek az állóképek számítógépünkre.

 

A fényképezőgép tudása szintén számos kiegészítővel bővíthető, többek között a multifunkciós vakupapucsnak köszönhetően, amely lehetővé teszi többféle vaku felhelyezését is.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.