Válassza az Oldal lehetőséget

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál!

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál!

Nem csak az árak csökkentek, ajándékot is kapunk!

A városi vagány - ADO A20 elektromos bringa teszt


CSATLAKOZZ A MAGYAR ADO KERÉKPÁR TULAJOK HIVATALOS CSOPORTJÁHOZ IDE KATTINTVA!


Bevezető

Az ADO nagy kedvencem, ami bizonyára annak is köszönhető, hogy már 3 biciklijüket is kipróbálhattam. Ettől függetlenül is szimpatikus a cég, az volt az első pillanattól, már akkor is, mielőtt az első kerékpárjuk, az Z20C, amit azóta is használok megérkezett volna hozzám. Na, de miért is annyira szimpatikus?

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 1

Mindenképpen tudni kell, hogy egy elég fiatal vállalkozásról van szó, ami leginkább az EU piacra koncentrálja erőit. Persze ettől függetlenül a világ minden részén vásárolják, de nekünk EU-ban élő vásárlóknak jó hír, hogy nem a messzi Kínával kell adott esetben alkudoznunk a javításról. De erről kicsit később részletesebben is írok!

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 2

Szóval, az első jópont az EU, a második pedig az, hogy már a kezdetektől arra törekednek, hogy a lehető legalacsonyabb áron adjanak kerékpárokat. Persze ezt a kategóriához értendő módon, vagyis a legolcsóbb X teljesítményű motorral, Y kapacitású akkumulátorral, és Z megtehető távolsággal rendelkező bringák között.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál!

Ez persze könnyű lenne, ha extrém adottságú kerékpárokat gyártanának, ám ők a legnépszerűbb kategóriákban versenyeznek, így pedig már érthető, miért szeretem őket. Jók az árak!

Most jöhetnék még az egyéb dolgokkal, mint a cég célkitűzése a zöldebb világ elérése, a közlekedés zöldítése és hasonlók, de valjuk be, az csak a szokásos bulshit marketingduma. Ők is nyereségesen akarnak működni, és az, hogy tisztes minőséget adnak alacsony áron, EU bázisokkal, nekünk/nekem már bőven elég érv, hogy őket válasszam. (Tavaszra tervezek egy összehasonlító cikket egy Xiaomi és egy ADO között, abból érteni fogjátok miért jók ezek a biciklik.)


 

Cégtörténet

Kipróbáltuk - ADO A20F, vadállat elektromos bringa 1

Az ADO, az „A Dece Oasis” rövidítése, ami magyarul annyit tesz, „Oázis a sivatagban”. Ez az oázis nem valami elképzelt dolog, a névadásnál a híres kínai Félhold-tó, és a körülötte lévő oázis volt a névadó.

A Félhold-tó a Góbi sivatag szélén, a régi Selyemút mentén helyezkedett el. Persze ez régen volt, most már alig negyedórányi autóút a legközelebbi nagyváros, de a tó és a körülötte található oázis, a tó melletti pagoda így is csodás látvány.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 4

A Félhold-tó a “zöld” és a “kihívás”, valamint az “öröklés” és a “remény” szimbóluma a kínai embereknek. Az utolsó zöld oázis volt, mielőtt a régi utazók nekiveselkedtek volna a sivatag kihívásainak.

Az ADO alapítói ezeket a szempontokat, és persze magát az utazást megfelelőnek találták egy cég névadásához.

Kipróbáltuk - ADO A20F, vadállat elektromos bringa 2

Az ADO fiatal vállalat, 2020-ban alapították. A hírek szerint az alapítók potens cégek, ami jól látszik azon is, hogy mekkora erővel robbantak be a piacra. A tavaly novemberi bemutatkozás után idén már 3 új kerékpárt dobtak piacra, ráadásul kiépítettek egy komplett európai értékesítő és szervizhálózatot is. Erről most gyorsan írok is néhány sort!

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 5


 

EU szervizbázis és garancia

A kínai kerékpároknál sokan ódzkodnak a vásárlástól, mondván Kínába visszaküldeni egy biciklit lényegében lehetetlen, szóval ajtó garancia van rá. Kiviszed és már nincs is garancia.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 6

Megjegyzem, ez persze nagyon nem így van, millió és egy megoldás van javításra, de ez most nem ide tartozik, mert az ADO esetén teljesen másképp működnek a dolgok, mint egy átlag kínai kerékpárnál.

LÁSSUK MI A KÜLÖNBSÉG!
 • Élethosszig tartó műszaki támogatás
 • 10 év garancia a vázra és 1 év garancia a szerkezeti alkatrészekre – első villa, nyeregcső, kormány, fékkar, lánckerék, váltó, elektromos alkatrészek – töltő, akkumulátor, motor, vezérlő, műszer, USB töltő, gyorsító fogantyú, 2in1 kapcsoló, fényszóró, stb.
 • EU értékesítés után EU szervizpontok (UK, DE, PL) ingyenes csere, ha a javítás nem lehetséges
 • 8 órás gyors reagálású online szolgáltatás angol és német nyelven (ahogy olvastam más nyelveken is, magyarul nem tudom van-e)
 • Meghibásodás esetén ingyenes pótalkatrészeket és javítási videót küldenek a szereléshez;
 • Az ügyfelek is megvásárolhatja a pótalkatrészeket egy harmadik féltől, ilyenkor az ADO megosztottan vállalja a költségek fizetését
 • Ha a vásárló országában a kerékpár nem javítható az EU központokba küldhető vissza
 • Ha az ADO központban sem tudják megjavítani, akkor a gyártó ingyenesen biztosít egy új kerékpárt.

Remélem nem hagytam ki semmit, elég hosszú a lista. A lényeg tehát az, hogy ebben az esetben nem csak EU raktárból rendelhetjük meg a bringánkat, hanem a későbbi teljes garanciális ügyintézés is Európában történik.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 7

Amennyiben alkatrész hibásodik meg, a gyártó az EU központokon át küldi az új alkatrészt, adva hozzá a cseréhez szükséges videót is. Ez egy elég jó dolog, és gyanúm szerint, ha a javításhoz szerviz kell, akkor itt is életbe léphet a költségmegosztás.

Nagyon jól hangzik az élettartamra szóló támogatás is, a gyors online hibabejelentés lehetősége is, és az is, hogy a legvégső esetben EU központba kell visszaküldeni, nem pedig Kínába.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 8


 

Kerékpárok

Sok beszédnek sok az alja, ahogy azt egy magyar mondás tartja, szóval térjünk rá a lényegre, a kerékpárokra!

Kipróbáltuk - ADO A20F, vadállat elektromos bringa

Ahogy feljebb írtam, az ADO a népszerű kategóriákban állt a rajtvonalhoz. Ezek a következők:

 • 16 colos városi kerékpárok (ADO A16)
 • 20 colos városi kerékpárok (ADO A20)
 • 20 colos terep/ és városi kerékpárok (ADO A20F)
 • 26 colos városi kerékpárok (ADO A26)

Az általam használt ADO Z20C már kifutott, ennek utódja lett az A20F, amiben az enyémhez képest dupla erősségű a motor, nem 350- hanem 500 wattos.

A cég kerékpárjai amúgy 350 wattos motort kaptak, kivéve a terepre is használható A20F-et. Minden bringájuknál alap az első és a hátsó tárcsafék, a 7 sebességes Shimano váltó, újabban pedig kapunk ajándékba telefontartót is, ami jó, mert a biciklik kaptak USB csatlakozót is a kormányra, amin keresztül tölthetjük telefonunkat.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 9

Közös még mmindegyik bicikliben az első teleszkóp, illetve az A20-hoz kapunk ülés alatti rugózást is.

A legnagyobb különbség természetesen a méretekben van, ezt mutatják a típusjelölések is. A legkisebb a 16 colos kerékkel szerelt, a legnagyobbon pedig már 26 colos gumik feszülnek. A méret növekedése persze együtt jár a hordozhatósággal is, vagyis ha valaki agglomerációból jár be a városba, annak a 16- vagy colos bicikli lesz a jó megoldás, mert ezek kicsik, összecsukhatók, és beférnek egy autó csomagtartójába is.

Amennyiben nem szükséges a szállítás, úgy a legpraktikusabb természetesen a legnagyobb kerékmérettel rendelkező ADO A26, amit nem lehet összecsukni sem.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 10

Választék tehát van, mindenki ki tudja választani a saját magának megfelelő bringát a kínálatból. Ám, mielőtt tovább lépnénk egy fontos dologról még szólnom kell.

A vásárlók nyomására az ADO kifejlesztett egy új vezérlőt a kerékpárjaihoz. Ez sokkal rugalmasabb és ami talán még fontosabb, több fokozatban választható rásegítést tesz lehetővé pedálszenzoros üzemmódban. Emiatt előfordulhat, hogy az egyes kereskedőknél más féle vezérlővel, a régivel kapható kerékpárokat találtok. Az ADo ezért azt a megoldást választotta, hogy a gyárilag új vezérlővel szerelt bringák egy + jelölést kaptak.

A városi vagány - ADO A20 elektromos bringa teszt 19

Ha tehát azt látjátok, hogy a városi 20 colos bringa neve ADO A20+, a terepkerékpáré pedig ADO A20F+, az azt jelenti, hogy ezekben már az új vezérlő található!

Annak sem kell elkeseredni, akik a régi vezérlővel vásároltak biciklit, mert a gyártó egy részletes beszerelési utasítást mellékelve árulja az új vezérlőket is, amik beszerelhetők a régebbi kerékpárokba.

Most jöhetnek az akciók!


 

ADO karácsonyi akció

A gyártó mind a négy kerékpárjára alacsonyabb árakat ad az akció időtartama alatt. Az árak a következő képpen alakulnak:

 

KépKerékpár neveEredeti ár ($)Akciós ár ($)Ajándék
Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 11ADO A20+8997991 ADO kerékpáros sisak
Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 12ADO A20F+119910591 pár sárvédő
ADO A16 Electric Bike-16inch Folding EbikeADO A16799699/
ADO A26 Electric Bike-26inch EbikeADO A261199999/

A vásárláshoz kattints a névre vagy a fényképre!

 

Ahogy a táblázatban látható minimum 100- maximum 200 dollár kedvezményt kaphatunk kerékpáronként, sőt, az A20+ és az A20F+ esetén ajándékot is kapunk. A sisak sem rossz (én is ilyet használok), de az igazi mégis a sárvédő az A20F+-ra, mert enélkül terepre menni, főleg nedves időben nem túl komfortos. Szóval, ha valaki terepezésre használná a bringát, annak amúgy is érdemes lenne megvenni, így meg ingyen megkapjuk.

Karácsonyi vásár az ADO bringáinál! 13

A fent már leírtak szerint a kerékpárok EU raktárból kerülnek kiszállításra, mégpedig automatikusan a hozzánk legközelebb eső raktárból. Az árak minden esetben tartalmazzák az áfát is, így sem plusz áfa fizetéssel, sem vámeljárással nem kell számolnunk!

A garancia ideje a fent leírtak szerint alakul, vagyis például az alkatrészekre 1- a vázra 10 év garanciát kapunk.


 

Végszó

Remélem a fentiek meggyőztek Titeket, hogy az ADO bringáit érdemes figyelni, ha elektromos kerékpárt szeretnétek vásárolni. Magam már több, mint egy éve nyúzom az első általuk gyártott típust, a Z20C-t, és tudom, ahogy a mostani új bringák a fejlesztéseknek hála még ennél is jobb.

Ezen a télen biztos végrahajtok némi fejlesztést a Z20C-n, mert eladni nem tervezem. Minden szempontból bejött, így megéri egy kis plusz pénzt rákölteni, mert néhány évig még nyúzni akarom!

Ha kíváncsiak vagyot a bővebb cikkeimre, akkor itt találjátok őket:

 

Vásárlás itt (az akció vége 2021.12.15, reggel 9 óra):

ADO kerékpárok karácsonyi akciója

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.