Válassza az Oldal lehetőséget

Két Ultrabookkal bővíti Series 5 családját a Samsung

Két Ultrabookkal bővíti Series 5 családját a Samsung

Két Ultrabookkal bővíti Series 5 családját a SamsungKicsit rosszul időzítve, december végén küldi harcba Dél-Koreában két új Ultrabookját a Samsung.

A Series 5 család kínálatát ezentúl 13 és 14 hüvelykes kijelzővel szerelt, Ultrabookok közé sorolt laptopok is bővítik. Korábban ebbe a szériába a Chromebookok tartoztak, de változnak az idők illetve változtat a Samsung. Mindkét modell Sandy Bridge architektúrát használ Core i5 processzorral, valamint maximálisan 8 GB memóriát kérhetünk a gépekbe. Ha a gyorsaságra vagyunk kihelyezve a HDD-ket lecserélhetjük 128 GB-os SSD-re, de amennyiben szükségünk van a nagy tárhelyre akkor sem járunk rosszul, mivel a merevelezzel szerelt változatokban is találunk egy-egy 16 GB-os SSD-t, melyet az ExpressCache technológia használ majd.

series-5ub

A 14″-os matt kijelző 1366 × 768 pixel felbontással bír, az alumínium házba “csomagolt” masina pedig 20,9 milliméter vastag. Ez talán kicsit több, mint amit egy Ultrabook-tól várunk, de azért megfelel a kategória elvárásainak és reméljük ez lesz a legnagyobb problémánk, ugyanis az 1 TB-os HDD és az AMD HD 7550M grafikus kártya kárpótol minket. Az 1,8 kilogrammos készülékbe ezen kívül optikai meghajtó, és a szokásos kiegészítők sora is bekerül, kapunk Ethernetet, USB portokat, WiFi modult, valamint VGA és HDMI csatlakozókat is.

series-5ub-2

A 13 hüvelykes Series 5 tag keskenyebb, mint testvére, hiszen mindössze 14,9 milliméterre emelkedik ki az asztallaptól, emellé 1,4 kilogrammos tömeg társul. A kompaktságnak azonban ára van, egyrészt a nagyob kijelzőről természetesen le kell mondanunk, valamint a merevlemez kapacitása is feleződik és ebbe a modellbe már az AMD Radeon grafikus vezérlő sem került be, utóbbit az Intel integrált megoldása helyettesíti. Természetesen a többi komponensben (kijelző egyéb tulajdonságai, csatlakozók, stb.) megegyezik a nagyobb és drágább változattal.

series-5ub-1

A Samsung állítása szerint az ExpressCache-nek köszönhetően hibernált állapotból 7 másodperc alatt, míg alvó módból 2 szekundum alatt térnek vissza a laptopok. A 13″-os modell ára 1135 és 1298 dollár közé tehető, míg a 14 hüvelykes Ultrabook 1167 és 1341 közötti áron kapható majd.