Válassza az Oldal lehetőséget

Kétmillió fiókot tilt le havonta a WhatsApp

Kétmillió fiókot tilt le havonta a WhatsApp

Ebben a tényben nem azaz érdekes, hogy mennyit tilt le, hanem az hogyan!

Kétmillió fiókot tilt le havonta a WhatsApp

A közösségi platformok esetén napjaink egyik legégetőbb problémája a hamis fiókok kiszűrése, olyanoké, amiket levélszemét terjesztésére vagy egyéb illegális tevékenységre használnak fel. A  WhatsApp vezetői New Delhi-ben tartott sajtótájékoztatón beszéltek a problémáról és persze a megoldásról.

Elmondásuk szerint a vállalat kifejlesztett egy gépi tanulási rendszert ami a „nem megfelelő viselkedéssel” működő fiókokat észleli és tiltja le. A nem megfelelő viselkedés magában foglalja a tömeges üzenetek küldését és több fiók létrehozását a „megkérdőjelezhető” tartalom terjesztése érdekében. A gépi tanulási rendszer elérte azt a pontot, ahol a regisztrációs fázisban el tudja különíteni a nem megfelelő fiókok 20 százalékát.

A WhatsApp-tól Matt Jones elmondta, hogy a rendszer különböző tényezőket néz, mielőtt tiltaná a kapcsolatot. Olyan listát használnak, amikben többek között IP-címek és telefonszámok szerepelnek, olyanok, amiket már hasonló fiókok létrehozásánál használtak. Ez persze nem lenne elég, a mesterséges intelligencia a havi két millió letiltott fiók esetében 75 százalékban emberi beavatkozás nélkül képes felismerni a nem rendeltetészerű használatot.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.