Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Silicon Power Sky Share – egy háttértár vezeték nélkül

Kipróbáltuk: Silicon Power Sky Share – egy háttértár vezeték nélkül
A karácsonyi pendrive-ok kapcsán túl sok mindent nem lehet írni, hiszen a külsőtől eltekintve teljesen egyszerű meghajtókról van szó. A külső viszont tényleg egyedi, saját ízlésem szerint még szépek is. Igaz, ahogy azt többször írtuk, ízlések és pofonok különbözőek, szóval ezért a szépség tekintetében nem vállalok felelősséget.
18
A Sky Share, ahogy azt előzetesen remélni mertem egy meglehetősen tuti kis szerkezet. Fantasztikusan jó lehetőséget kínál arra, hogy adataink mindenhol, minden körülmények között elérhetők legyenek, sőt, ha már ott van a nevében a Share szó, akkor azokat meg is oszthatjuk, hiszen egy időben akár nyolc eszközzel is kapcsolódhatunk hozzá.
7
Mostantól nincs más dolgunk, mint munka közben a meghajtót USB 3.0 felületen villámgyorsan megtöltsük adatokkal, aztán a Sky Share-t elrejtsük táskánkban és már indulhatunk is. Nagyon tetszett, hogy nem csak az USB terén nyújtja a jelenleg elérhető legnagyobb sávszélességet, hanem a rádiója is n-es szabványú, így 300 Mb/másodperces sebességen kommunikál.
Ettől kezdve pedig már végtelen mennyiségű film és zene lehet velünk, a munka közben szükséges dokumentumokról és képekről már nem is szólva.
5
A külsővel sincs probléma. A hullámos fekete burkolat szereti gyűjteni az ujjlenyomatokat, de ettől eltekintve tényleg szép, így nyugodtan kitehetjük egy puccosabb irodában is az asztalra, elkápráztathatjuk vele kollegáinkat, akik bármilyen mobil eszközről kapcsolódhatnak hozzá.
Számunkra a Silicon Power Sky Share bőven megéri a szerkesztői ajánlat plecsnit, amit most ünnepélyesen ki is osztunk neki!
A Silicon Power eszközöket, ahogy eddig is, a Bluechip webáruház biztosította a teszthez, köszönet érte. Az aktuális árakért kattintsatok IDE, és használjátok a kitűnően működő keresőt!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.