Válassza az Oldal lehetőséget

Komplett adatmentő csomagot leplezett le a Seagate

A Replica névre keresztelt készlet az adatok biztonsági mentéséhez szükséges valamennyi összetevőt tartalmazza.

Habár az adatmentés egyáltalán nem számít újkeletű tevékenységnek, az otthoni szegmensben még napjainkban is sokkal kisebb jelentőséggel bír, mint például vállalati környezetben. A fennálló — korántsem ideális — helyzetért egyrészről a kapcsolódó anyagi beruházás jelentős mértéke a felelős, azonban a témával kapcsolatos felhasználói tájékozatlanság sem segítette elő ezen fontos tevékenység széleskörű elterjedését. Mindezekre jelenthet egyetlen lépésben gyógyírt a Seagate Replica, amely felhasználói beavatkozás nélkül is képes az adatok folyamatos mentésére, ráadásul a vételára sem mondható eltúlzottnak.

A készlet alapja természetesen egy ízléses burkolat mögé rejtett merevlemez, amely USB kapun keresztül kapcsolódik a számítógéphez. Az alapesetben 250 GB kapacitású egység 5400-as percenkénti fordulatszámmal büszkélkedhet, amely egyrészről visszafogott fogyasztást, ugyanakkor halk működést is eredményez. A Replica legnagyobb erénye, hogy a felhasználónak az USB kábel csatlakoztatásán, valamint a licensz szerződés elfogadásán felül gyakorlatilag semmi más dolga nincs az adatmentéssel kapcsolatban, ugyanis az eszköz önműködően gondoskodik róla, hogy az operációs rendszert, a telepített alkalmazásokat, ezek beállításait, az e-maileket, valamint az egyéb dokumentumokat is biztonságba helyezze, egészen addig, amíg az adott számítógéphez van csatlakoztatva. Sajnos arról nem szól a fáma, hogy mi történik abban az esetben, ha a rendelkezésre álló háttértár megtelik, amely egyáltalán nem elképzelhetetlen, figyelembe véve az általánosan elterjedt merevlemezek méretét.

Komplett adatmentő csomagot leplezett le a Seagate

A Replica két változatban is megvásárolható: az alap modell 250 GB-os merevlemezzel érkezik, míg a több gép egyidejű biztonsági mentési tevékenységét is ellátó, kibővített modifikáció 500 GB-os kapacitással, és egy vertikális állvánnyal együtt kerül bolti forgalomba. A vételárak az előző sorrendet figyelmbe véve rendre 129,99, valamint 199,99 dollár körül alakulnak.

Komplett adatmentő csomagot leplezett le a Seagate

A szerzőről