Válassza az Oldal lehetőséget

Koronavírus, holdújév, mi lesz a kínai rendeléseinkkel?

Koronavírus, holdújév, mi lesz a kínai rendeléseinkkel?

Egyre többeknél merül fel a kérdés, érdemes, szabad egyáltalán Kínából rendelni most?

Koronavírus, holdújév, mi lesz a kínai rendeléseinkkel? 1

Mindenkinek érdemes tudni, hogy a kínai kormány, a koronavírus miatt, egy héttel meghosszabbította a holdújév miatti szabadságokat. Ez a gyakorlatban számunkra azt jelenti, hogy a szállítási idők tovább nőnek, egészen pontosan, később indul el hozzánk a megrendelt termék. A Banggoodnál ezt már jelzik is a kínai és Hong-kongi raktárnál, ahol a szállítás kezdetét 20 napra teszik. A Gearbestnél nem látjuk még ezt, de ne legyenek kétségeink, az átfutási idő ott is nőni fog, ahogy minden kínai áruházban, minden kínai kereskedőnél.
 
Több cikket is olvastam abban a témában, hogy szabad-e Kínából rendelni ebben az időszakban, nem kapjuk-e el a fertőzést egy kintről érkező terméket megérintve. Erre egyöntetűen igen a válasz mindenhol, vagyis, ezek szerint kizárható annak lehetősége, hogy egy terméken át megfertőződjünk. A vírus cseppfertőzéssel terjed, így a steril körülmények között gyártott, esetleg védőgázas csomagolásban érkező áruk eleve nem lehetnek fertőzőek, az egyéb apróságok esetén pedig nem áll fenn a lehetőség arra, hogy belélegezzük a vírust. Ettől függetlenül, ha valaki úgy érzi biztonságosnak, akkor a termékeket és a kezét lemoshatja kicsomagolás után, ehhez érdemes valamilyen alkohol tartalmú, fertőtlenítőszeres lemosót, kézmosót használni.
Ebben az időszakban, mint karácsony előtt, ismét felértékelődik az EU raktárak értéke, hiszen ott nincs leállás, a Banggood továbbra is 24 órán belül ígéri a szállítás megkezdését. Remélhetőleg lassan megoldódik a hazai postánál tapasztalható anomália is (még mindig nem kaptam meg egy csomó novemberi-decemberi rendelést), szóval, a most rendelt termékek esetén, talán a haza kézbesítő már nem fogja rontani a helyzetet.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.