Válassza az Oldal lehetőséget

Koronavírus – Dél-koreában romlik a helyzet, a Samsung bezárta a Galaxy Fold gyárát

Koronavírus – Dél-koreában romlik a helyzet, a Samsung bezárta a Galaxy Fold gyárát

Sajnos ezt a hetet is a Koronavírus fogja uralni a hírekben, ma még Dél-korea a téma, de lehet, hogy holnap már Európa.

Koronavírus - Dél-koreában romlik a helyzet, a Samsung bezárta a Galaxy Fold gyárát 1

Dél-koreában rohamosan terjed a járvány, olyannyira, hogy Kínán kívül, immár itt fordult elő a legtöbb igazolt megbetegedés. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszne egy keresztyén gyülekezetben ütötte fel a fejét a vírus, és ezeket inkább úgy kell elképzelni, mint nálunk a Hit gyülekezetet, nem úgy, mint egy katolikus templomot. Sok ezer vagy tízezer hívő imádkozik egyszerre hatalmas “templomokban”, ez pedig tényleg a fertőzés melegágya.

Koronavírus - Dél-koreában romlik a helyzet, a Samsung bezárta a Galaxy Fold gyárát 2

Tegnapi hír, hogy Moon Jae dél-koreai elnök vasárnap a lehető legmagasabb szintű riasztást adta ki, és elrendelte a kínaihoz hasonló lépések megtételét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egész országrészeket zárhatnak le, vonhatnak karantén alá, szünetelni fog a tömegközlekedés és a szállítás is. Ha ez megtörténik, akkor a kínaihoz hasonló módon le fog állni  a gyártás rengeteg üzemben, és mivel Dél-korea rengeteg itech cégnek ad otthont, a hatásokat mi is hamar érezni fogjuk. A raktárak kifogynak, az alkatrészellátás akadozni fog, ha teljesen meg nem szűnik, így telefon, PC, notebook, és egyéb területeken is komolyabb problémák várhatók.

Koronavírus - Dél-koreában romlik a helyzet, a Samsung bezárta a Galaxy Fold gyárát 3

Ennek egyik első jele lehet, hogy a Samsung ideiglenesen bezárta gumi-i gyárát, ahol az összehajtható telefonjaik, a Galaxy Fold és a Galaxy Z Flip nagyobb részben készülnek. Gumi meglehetősen közel van a fertőzés epicentrumának számító Daegohoz. A bezárást az indokolta, hogy a gyárban az egyik dolgozó igazoltan fertőzött lett. A Samsung egy közleményben jelezte, hogy:

A társaság önkaranténba helyezte azokat a kollégákat, akik kapcsolatba kerültek a fertőzött alkalmazottakkal, és megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megvizsgálják őket a lehetséges fertőzés szempontjából.

Egyelőre az ország más részein működő Samsung kijelző és lapkagyártó részlegeket a bezárás nem érinti, de mivel a helyzet napról napra változik, bármi megtörténhet. Egyelőre csak reménykedni tudunk benne, hogy a dél-koreai kormány válságintézkedései hatásosak lesznek.

 

További koronavírus hírek itt.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.