Válassza az Oldal lehetőséget

Levehető kijelzős telefont fejleszt a Xiaomi

Levehető kijelzős telefont fejleszt a Xiaomi

Elsőre elég értelmetlennek tűnik, de másodikra…

Levehető kijelzős telefont fejleszt a Xiaomi

Őszintén megmondom, amikor először olvastam a hírt nem tudtam mire véljem a dolgot, de másodjára felcsillant a szemem. Lássuk a lényeget!

A Xiaomi beadott egy új szabadalmi leírást amiben egy két részből álló telefon látható. Ez egy moduláris megoldás, ám itt nem plusz tartozékokat lehet a telefonhoz csatlakoztatni, hanem a kijelzőt lehet eltávolítani. Elgondolkodtató a dolog, hiszen kijelző nélkül nem sok mindenre lehet használni egy telefont azon kívül, hogy például Bluetooth kapcsolat segítségével a fülesen keresztül telefonálunk rajta.

Ennél még egyel meglepőbb, hogy a rajzok szerint a szelfikamerák, merthogy kettő van belőle, a levehető kijelző mögött kaptak helyet. A leírás szerint a kijelző önmagában is működőképes lesz, töltése lehet vezeték nélkül, vagy az alapkészülékre pattintva a ráépített csatlakozókon keresztül.

Levehető kijelzős telefont fejleszt a Xiaomi 1

Eddig ez nem több, mint érdekes, de miért csillant fel a szemem? Azért, mert elképzeltem, hogy a kijelzőben lehetne Bluetooth kapcsolat, esetleg hangszóró és mikrofon. A telefon a zsebünkben pihen, miközben mi, a pihe könnyű és nagyon vékony kijelzőt használjuk a munkához, játékhoz, telefonálsára. Innen már csak egy ugrás lenne a fantasztikus filmekben látható vékony, akár áttetsző telefonok készítése. Igazán izgalmas!

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

 

Forrás: lets go digital

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.