Válassza az Oldal lehetőséget

Mikor lesz a Google Chrome a második legnépszerűbb böngésző?

Mikor lesz a Google Chrome a második legnépszerűbb böngésző?

browser_support-100x100A Chrome böngésző továbbra is hétről-hétre növeli a piaci részesedését. A Microsoft és a Mozilla (egyelőre) nem tudja megállítani ezt a folyamatot.

A StatCounter webes mérési rendszer elemzői szerint, amennyiben a Google meg tudja őrizni ezt a lendületet, akkor a Chrome már novemberben a második legnépszerűbb böngésző lehet. A böngésző globális piaci részesedése jelenleg 23,61 százalék, de egyes régiókban (Dél-Amerika) már a piac 35%-át tudhatja magáénak. Itt a jövő év elején már az első hely is meglehet.

sept
Mindehhez több tényező együttesen vezetett;
a Firefox 4.0 elhúzódó fejlesztése és a Chrome agresszív marketingkampánya.

Egyes elemzők azon az állásponton vannak, hogy a Mozilla túl későn reagált, alábecsülte a riválisait. Az eddigi tapasztalatok alapján 4 – 6 hónap is kellhet ahhoz, hogy egy új és sikeres stratégia megfordítsa az aktuális trendeket. 

2012-ben is a Firefox lehet a legesélytelenebb a böngésző csatában. A Windows 8 alatt fontos szerepet (és ezzel együtt komoly hírverést) kap az Internet Explorer 10, míg a Google a webközpontú operációsrendszerében, a Chrome OS-ben bízhat. Végső soron a Microsoft még mindig megteheti, hogy törli a Google böngészőjét.

Innovációban márpedig nincs hiány a Mozillánál, ebből kifolyólag nagyon korai lenne leírni őket.

Forrás: ConceivablyTech