Válassza az Oldal lehetőséget

Nő lesz a HP új vezérigazgatója

Nő lesz a HP új vezérigazgatója

A Hewlett-Packard láthatóan nem találja a helyét, az elmúlt évek során több CEO váltotta egymást a cégnél, de egyik sem tudott igazán mit kezdeni a HP élén. Most itt a következő jelölt.

Nő lesz a HP új vezérigazgatója

Leo Apotheker vezetése alatt végzetesnek tűnő káosz alakult ki az elmúlt nem egészen egy év során. Apotheker egy évet sem töltött a HP vezetői posztján, és ez alatt a cég értékpapírjainak ára a felére csökkent. A folyamatos szenvedés a WebOS-sel, és a bejelentés, miszerint vevőt keresnek PC üzletágnak, miközben ebben a szegmensben, még ha alacsony profit mellett is, de toronymagasan, mint egy 30%-kal vezetik a piaci eladásokat. Főleg ez utóbbi bejelentést követő gyengülés okozta, hogy a cég papírjainak értéke feleződött az év legmagasabb piaci értékéhez képest. A cég vesszőfutását a vezetőcserével igyekeznek megállítani, így Apothekert helyére most megérkezett Meg Whitman.

Meg Whitman 1998-tól tíz éven át az eBay vezérigazgatójaként szolgált, ezt követően pedig indult a kaliforniai kormányzó választáson, de elbukta a posztot Jerry Brown-nal szemben. Nem tudni, hogy miként esett rá a választás, hiszen kétes ügyektől ő sem mentes. Legnagyobb baklövés a Skype felvásárlása volt, holott az eBay profiljába ilyesmi sehogy nem illett bele, sem akkor, sem most. A csevegős cégtől később hatalmas veszteségek árán váltak meg. Viszont ez a múlt; és a befektetők valószínűleg pozitívan fogadták Whitman érkezését. Ez biztosan persze nem jelenthető ki, előfordulhat, hogy a részvények árának emelkedését Apotheker távozása váltotta ki.

Meg Whitman első beszédében bizakodó nyilatkozatokat tett, ami egy új vezető esetében nem meglepő. Fontos azonban, hogy elvetette azon ötletet, hogy feladják a WebOS-t, sőt, minden erejükkel azon lesznek, hogy a lehető legjobban kihasználják azt, hiszen jelenleg is a tervezőasztalon van, és már több területen bevetésre készen áll, legalábbis elmondása szerint. Minden esetre várjuk, hogy alakul a HP és Whitman sorsa, ebben a zordnak nevezhető helyzetben.

Forrás: anandtech wikipedia

A szerzőről