Válassza az Oldal lehetőséget

Na, ilyet se sűrűn látni!

Na, ilyet se sűrűn látni!

A GIGABYTE most vagy jó fej akar lenni, vagy valamit elmért első körben.

Na, ilyet se sűrűn látni!

Ismeretes módszer (a számítástechnika világában is), hogy a tervezők egy adott termék második revíziójánál gyakorta a költséghatékonyságot tartják szemelőt. Erre számos korábbi példa volt már, a jelenség kifejezetten szembetűnő az alaplapoknál és a grafikus kártyáknál. Az Aorus Z370 Ultra Gaming deszkánál ezzel szemben máshogy alakultak a dolgok, a „Rev 2.0” jelzésű modellnél a korábbi hét fázisú VRM-et 11 fázisú konfigurációra cserélték. A ferritmagos tekercsek ebben az új összeállításban bizonyára jobban bírják a terhelést, ami kiváltképp a túlhajtásnál kerülhet előtérbe.

Aorus Z370 Ultra Gaming v2A különbség könnyen kiszúrható.

További újdonság, hogy az M.2-22110 slot (nyitókép) kapott egy hűtőborítást – ez szintén kimaradt az első kiadásnál. A többi paramétert illetően nincs változás (két darab PCI-E sín, Realtek ALC1220, gigabit Ethernet stb.), a fő hangsúly a tápellátás megerősítésén volt, habár… 

GIGABYTE Z370 Ultra GamingEzt persze a régi is tudta.

A GIGABYTE Z370 Ultra Gaming 2.0 még egy igazán különleges, már-már korszakalkotó húzással bír; RGB LED-es világítást kapott, amit a vállalat Fusion névre keresztelt szoftverével paraméterezhetünk.

Forrás: techpowerup.com