Válassza az Oldal lehetőséget

Nagy dobásra készül a Mozilla!

Nagy dobásra készül a Mozilla!

Ez viszont némi időbe telik.

android phone tablet 20131227 mini

Az alapítvány egyik mérnöke, Emily Kager a Twitteren osztotta meg az információt, hogy a Firefox Androidra szánt verziójának fejlesztése az év második felében „karbantartás” módba lép, vagyis új funkciók nem igazán érkeznek, helyette csak hibajavítások, illetve biztonsági problémákra irányuló újdonságok várhatóak. Aggodalomra semmi ok, ez a vegetációs időszak csak erre az évre szól, ugyanis jövőre egy nagyobb horderejű változásnak örülhetünk, amiről viszont most még nem szeretne beszélni a Mozilla. Annyi bizonyos, hogy a programozók már javában dolgoznak ezen, értelemszerűen ennek tudható be, hogy idén egy kis „szünet” várható.

firefox for android

Leszögezzük, ez innen már csak tiszta spekuláció; véleményünk szerint az új Firefox az Android komponensek gyümölcse lesz. Az androidos könyvtár segítségével a Mozilla egységesítheti a jelenlegi böngészőit (Firefox Focus / Firefox Klar, Firefox Rocket, Firefox for Fire TV), ami drámaian leegyszerűsítené a robotos rendszerre történő fejlesztést. Akármi is lesz, az biztos, hogy az idei évre már leköti a programozókat.

A Firefox for Android felhasználóinak semmi különös teendőjük nincs, teljes nyugalommal böngészhetnek tovább, mert a biztonsági hibajavításokat természetesen továbbra is megkapják. Legfeljebb annyi változást fognak észlelni, hogy mostantól fogva kevés érdemi újítással fognak találkozni.

Forrás: HOC, ghacks.net