Válassza az Oldal lehetőséget

Nagykapacitású pendrive titkosítással

Nagykapacitású pendrive titkosítással

A Lexar Media egy olyan 16 GB kapacitású pendrive-ot mutatott be, amely számos biztonsági funkcióval rendelkezik.

Az USB-s adattároló eszközök piacán megfigyelhető, hogy egyre nagyobb szerepet kap az adatbiztonság. Ennek megfelelően mind több olyan pendrive kerül a boltok polcaira, amelyek valamilyen úton-módon igyekeznek megvédeni a rajtuk tárolt adatokat. Ezzel pedig képesek felvenni a küzdelmet a bizalmas információkhoz, illetve állományokhoz való jogosulatlan hozzáférésekkel szemben. Titkosítási funkciókkal ellátott pendrive-ot korábban többek között már a Kingston is mutatott be. A cég Data Traveler Blackbox nevű adattárolója a világ jelenlegi egyik legbiztonságosabb pendrive-jának számít.

A Lexar Media sem kíván lemaradni a biztonságos adattárolók piacán, ezért kifejlesztette a legújabb JumpDrive Secure II Plus memóriáját, amely immár 16 GB-os kapacitással rendelkezik (de vannak 512 MB-os, 1, 2, 4, illetve 8 GB-os változatai is.). A pendrive két alapvető biztonsági funkciót kínál. Az egyik a titkosítás, amelynek révén a felhasználó az adattárolón helyet kapó adatait 256 bites AES-kódolással tudja ellátni. A pendrive-on több “védett terület” jelölhető ki, amelyekbe egyszerűen belemásolhatók az állományok. Ezt követően azonban csak egy előzőleg beállított jelszó megadásával lehet hozzáférni a fájlokhoz. A kis eszköz Windows és Mac OS X operációs rendszerek esetén is működőképes.

Nagykapacitású pendrive titkosítással

A legújabb JumpDrive Secure II Plus adattároló másik védelmi szolgáltatását a biztonságos fájltörlés jelenti. Az úgynevezett File Shredder funkció segítségével úgy távolíthatók el az állományok a pendrive-ról, hogy a cég szerint utána semmiféle helyreállító szoftver vagy eszköz segítségével nem lehet visszanyerni a korábban törölt adatokat.

Darrell Hill, a Lexar Media egyik termékmenedzsere elmondta, hogy napjainkban a vásárlók olyan USB-s adattároló eszközöket keresnek, amelyek nagy kapacitással rendelkeznek, és korszerű biztonsági funkciókkal védik a rajtuk lévő adatokat.

A szerzőről