Válassza az Oldal lehetőséget

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos

Legalábbis reménykedhetsz benne, mert a fogtisztításon mostantól nem múlik semmi.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos

 

Bevezető

Megvallom őszintén, nem régóta használok szájzuhanyt, így ebben nem rendelkezem sokéves tapasztalattal. A saját Oclean zuhanyomat (egy másik típust) azért vásároltam, mert az okosok szerint jó hatásfokkal rendelkezik a fogkő elleni harcban, erre pedig nekem sajnos nagy szükségem van.

Kénytelen vagyok évente fogkőleszedésre járni, és ez nem kellemes!

Egyelőre nem mondhatom, hogy tuti nem kell mostantól emiatt fogorvoshoz járom, bár (nem akarom elkiabálni), mintha tényleg kevesebb lenne a fogkő. Szóval hasznosnak tűnik a zuhany.

Az elektromos fogkefe, egészen pontosan a Xiaomi szónikus fogkeféi meg tényleg nagyon jó. Régóta használok elektromos fogkefét, de az Oclean kefém végleg levett a lábamról. Szerencsére ezekhez hosszú távon is biztosított a pótfej utánpótlás, szóval azt hiszem maradok a márkánál!


 

Oclean W10 szájzuhany

A zuhany működési elve megegyezik a saját Oclean daraboméval, szóval ebben nem lesz csalódás. A gyártó nem simán a vizet pumpálja a fogak közé, hanem levegővel löki meg a folyadékot. Ezzel egyrészről nagyobb nyomást tud elérni, másrészről a buborékok miatt a hatásfok is javul. Harmadrészt kevés víz fogy, amit több ok miatt is jó.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 1

Ennek a működési metódusnak köszönhetjük, hogy az Oclean szájzuhanyjai viszonylag kicsik és könnyűek. Nem kell beléjük őrült erős pumpa, hatalma akkumulátor és bazi nagy víztartály. A vízzel való spórolás pedig nem a pénztárcánknak tesz jót, hanem a használat lesz tőle kényelmesebb.

Egész egyszerűen nem telik meg másodpercenként a szánk vízzel.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 2

A W10-nek van néhány nagyon pozitív tulajdonsága, amiket érdemes kiemelni! Az egyik, hogy a víztartály a kis fogyasztáshoz képest méretes, így bőven, de nagyon bőven elég lesz egy tisztításra.

A másik nagyon jó hír, hogy a gyártó nem egy, hanem rögtön négy fejet csomagolt a készülék mellé. Ezek ráadásul nem is egyformák, hanem különböző célra készültek. Van egy normál fej, egy, ami a fogínyt tisztítja, masszírozza, egy ami a fogszabályzót viselőknek lesz jó és egy, amivel a nyelvünket tisztíthatjuk.


 

Használat, tapasztalatok

Mivel használok egy hasonló szerkezetet sok meglepetés nem ért, de azért van néhány dolog, amire érdemes figyelni.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 3

Az egyik, hogy a pumpa meglepően nagy nyomással képes a vizet a fogaink közé spriccelni. Ez nekem elsőre kicsit kellemetlen volt és az ínyem is vérzett kicsit. A javaslatom az, – nekem így bevált-, hogy ne siessétek el a dolgokat, vegyétek vissza az erősséget, hogy a fogíny hozzá tudjon szokni a dologhoz.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 4

Nálam a kisebb nyomás mellett megszűnt a vérzés, az eltel több, mint egy hónap alatt pedig szép lassan megemeltem a nyomást, de a vérzés nem tért vissza. Szóval mértékkel használjátok!

A másik, hogy ki kell tapasztalni azt is, hogy melyik mosási mód lesz kényelmes, kellemes. Kis nyomással próbáljátok végig mindet, hiszen van intenzívebb és kímélőbb mód is.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 5

Utolsó tanácsként pedig azt mondom, hogy próbáljátok ki szájvízzel is! Én eleinte csak normál (langyos) csapvizet használtam, de szájvízzel talán még kellemesebb a használat. Persze ízlések és pofonok ugye, lehet, hogy neked ez nem fog bejönni.


 

Összegzés

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 6

Az Oclean W10 jól néz ki, kicsi, könnyedén elfér a fürdőszoba polcán, és mint minden jobb szájzuhany új szintre emeli a fogtisztítás minőségét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan helyekről is eltávolítja az ételmaradékot és egyéb szennyeződéseket, ahova eddig csak fogselyemmel fértél oda.

Nekem egészen meglepő volt, hogy egy alapos fogmosás után mennyi szennyeződést köptem a mosdóba, amikor először használtam szájzuhanyt.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 7

A használatát azoknak ajánlom, akik hamar fogkövesednek vagy fogszabályzót hordanak, emiatt nehéz a foguk tisztítása, és azoknak is persze, akik szeretnének a hagyományos fogmosáson túlmutató fogtisztítási módot.

Az Oclean szájzuhanyt a gyártó webáruházából 18 500 forintért tudjátok beszerezni az alábbi hivatkozásra kattintva:

Oclean W10 szájzuhany

A vásárláshoz használd a HAPPY5 kuponkódot, ha a vásárlásod értéke elérte A 100 dollárt! Két Oclean W10 vásárlása esetén ajándék Oclean hordtáskát kaptok ajndékba.


 

Oclean Flow elektromos fogkefe

Ha egy mondatban kéne leírnom ezt a fogkefét, az így hangzana: Egyszerűen nagyszerű!

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 8

Jómagam a cég csúcstermékét, az Oclean X Pro Elite-et használom, az szerintem az egyik, ha nem a legjobb okos fogkefe a piacon. Azonban vannak sokan olyanok, akik a lehető legjobb minőséget, hatékonyságot várják el a fogkeféjüktől, de nem érzik szükségét az okosságnak. Az Oclean Flow nekik készült!

Ez a cég belépő szintű terméke, de ez a belépőszint nem a minőségben, vagy a fogmosás hatékonyságában jelentkezik, egyszerűen csak kimaradtak az okosfunkciók. Ez az árára is jó hatással van, de nem csak arra, hanem az egy töltéssel elérhető üzemidőre is. A gyártó szerint 180 naponta kell tölteni, amit én nem tudok igazolni, mert egyszerűen nem tartott ennyi ideig a teszt.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 9

Az Oclean Flow tehát az olcsó termék a kínálatban, ami a tartozékok számából is visszaköszön. Egy töltőkábel és egy fej jár csak hozzá. De ez nem is baj, mert van ebben jó is.

Az egyik pozitívum, hogy a töltés hagyományos Type-C csatlakozót kíván, ilyen kábel+töltő szerintem van néhány mindegyikünk otthonában. Szóval nem kell a töltőt keresgélni, egy mindig lesz kéznél, ha meg nem, akkor feltöltitek a számítógép USB portján keresztül.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 10

A másik, amit érdemes megemlíteni, hogy az Oclean esetén nem kell attól tartani, hogy két hónap múlva már nem fogtok pótfejet kapni hozzá. A gyártó a jók közé tartozik ilyen szempontból is, válogathattok sokféle fej és sokféle kiszerelés között.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 11

A működéssel és a tapasztalatokkal kapcsolatban sokat nem tudok írni. Talán az egyetlen ényeges pont, hogy öt különböző tisztítási mód közül választhatunk, így van normál tisztítás, szenzitív és fehérítő mosás, valamint reggeli és esti mód is. Nem mondom, hogy egyik vagy másik jobb, nyilván az intenzitás változik, próbáljátok ki és válasszátok ki a nektek tetszőt.

Oclean W10 szájzuhany és Oclean Flow fogkefe – többet nem kell fogorvos 12

A fogmosás minőségére természetesen nem lesz panaszotok, ebben az Oclean minden terméke tökéletes!

A fogkefét ismét csak a gyártó shopjából tudjátok megvásárolni, az ára pedig nagyon jó, mindössze 9300 forintot kérnek érte! Katt az alábbi hivatkozásra!

Oclean Flow szónikus fogkefe

A vásárláshoz használd a HAPPY5 kuponkódot, ha a vásárlásod értéke elérte A 100 dollárt!

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.