Válassza az Oldal lehetőséget

Okosodnak a Toshiba lejátszói

A Toshiba bejelentette, hogy 2013-as 2D és 3D Blu-ray Disc™ lejátszóit Smart tévé funkciókkal látta el.

BDX3400SE front

A vállalat a fogyasztók egyre növekvő igényét ismerte fel, és olyan eszközöket készített, melyek az optikai lemezek lejátszási lehetőségét és a online tartalmakhoz való kényelmes hozzáférést ötvözik. Így valódi szórakoztató központtá válnak akkor is, amikor azokat a nagy képernyős tévékészülékhez internetelérés nélkül csatlakoztatják. A BDX5400KE, BDX4400KE, BDX3400SE és BDX2400KE lejátszók a Toshiba új, egységes termékdizájn koncepciójának megfelelően fekete vagy homokfúvott ezüst színben készülnek. A lejátszók 2013 második negyedévében kerülnek az európai boltokba.

 

Az új Blu-ray Disc™ lejátszók Wi-Fi® előkészítéssel vagy beépített Wi-Fi® adapterrel rendelkeznek. Internethez csatlakoztatva a népszerű videomegosztók, mint például a YouTube® Leanback, vagy az online videotékát kínáló Acetrax®, illetve a felhőalapú fotómegosztók, például a Picasa® könnyen és egyszerűen használhatók. A Toshiba Blu-ray™ médiaportál a helyi hálózati tartalom és többféle online szolgáltatás kezeléséhez nyújt segítséget.

Az új Toshiba Blu-ray Disc™ látszókat úgy tervezték, hogy felhasználó a különböző optikai adathordozókon (CD-ken, DVD-ken, Blu-ray™ lemezeken) tárolt audió és videó tartalmakat kiváló minőségben élvezhesse. Mindegyik modellt olyan HDMI® csatlakozóval látták el, mely Full HD tartalom átvitelére is képes. A teljes élmény érdekében az eszköz az alacsony felbontású videókat is 1080p felbontásúra konvertálja. A beépített Dolby® True HD és DTS®-HD technológiák segítségével a filmek moziszerű hangélményt nyújtanak. Az új modellek közül kettőt – a BDX5400KE és a BDX4400KE – 3D Blu-ray™ lemezek lejátszására is felkészítették. Továbbá a BDX5400KE és a BDX3400SE változatok – a beépített Wi-Fi® adapternek köszönhetően – az új, Miracast™ szabványú adatátvitelt is támogatják, ennek segítségével videó és más multimédiás tartalmak vezetékek használata nélkül oszthatók meg a szabványt támogató eszközök között.

BDX5400KE _front

Az új, Smart tévé funkciókkal rendelkező Blu-ray Disc™ lejátszók a Toshiba új, egységes termékdizájn koncepciójának megfelelően fekete vagy homokfúvott ezüst színben készülnek. Az olyan finom stíluselemek, mint sima, lekerekített sarkok kiemelik az eszközök légies, kompakt megjelenését. További stíluselemek: a BDX2400KE modell fényes fekete, valamint a BDX3400SE modell ezüst színe. A BDX4400KE és a BDX5400KE fényes fekete előlappal és szálcsiszolt, ezüstös színű alumínium fedéllel készül. Ez utóbbi lejátszókat háttérvilágítással rendelkező érintőpaneles kezelőfelülettel is ellátták.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.