Válassza az Oldal lehetőséget

PCI Expressből AGP – 2. rész

Májusban már megcsodálhattátok az Albatron igencsak ígéretesnek tűnő termékét, most azért jó néhány korlátra derült fény, de legalább a tesztpéldányok már megérkeztek Japánba.

Mivel az ATOP az NVIDIA GeForce PCX és egyes más kártyáin is használt BR02-es hídjára épül, nem túl nagy meglepetés, hogy csak e gyártó termékeit képes kiszolgálni. Egyelőre csak GeForce MX4000, GeForce FX 5200, GeForce FX 5700 LE, GeForce FX 5700, GeForce 6200, GeForce FX 5900 XT, GeForce FX 5900 és GeForce 6800 esetén ígérik a helyes működést, de egyelőre nem tudjuk, hogy ezáltal ténylegesen ki kell-e zárnunk az összes többi változatot a listából.

Ahogy az a fenti felsorolásból is sejthető, az ATOP az egyes számítástechnikai oldalakon keringő korábbi pletykákkal ellentétben a teljes méretű AGP-s kártyákat is kiszolgálja, igaz, ilyen használata esetén a TV-kimenetről és a felső képernyő csatlakozójáról le kell mondanunk. Azonban úgy gondoljuk, ez nem túl nagy ár a sikerért, mivel a felhasználók döntő többsége egyiket sem használja ki. Bízzunk benne, hogy az Albatron ATOP sikeres lesz, egyre több terméket támogat, és idővel készül belőle ATI kártyákat kezelő változat is, hiszen ez óriási segítség lenne a drágább AGP-s videovezérlővel rendelkezők számára.

PCI Expressből AGP - 2. rész

A szerzőről