Válassza az Oldal lehetőséget

Rakj okospárnát a fejed alá, és Te is okosabb leszel! Vagy nem.

Rakj okospárnát a fejed alá, és Te is okosabb leszel! Vagy nem.

Jelenleg is fut a kampány a Kickstarteren, ahol a “A Sunrise Smart Pillow”-ra vagyis az okospárnára gyűjtenek pénzt a fejlesztők. Az eredeti cél 50 ezer dollár volt, amit már most jócskán túlléptek, a számláló 400 ezer dolláros összeget mutat.

smartpillow1

A párna érdekes dolgokat ígér, amik valóban jól hangzanak, kérdés, hogy a való életben mennyire fogjuk ezeket kihasználni. A fejlesztők a legfontosabbnak a Deep Sleep, vagyis mélyalvás technológiát tartják, ami igazából nem is egy technológia, hanem több alvást segítő megoldás összege. Ezek a következők:

  • Binaural Beats (A két fül számára eltérő frekvencián adott hang, amiket az agy állít össze egy pulzáló hanggá, ami csökkenti az agyi aktivitást)
  • Fan Sounds (Segítség a háttérhangok hangolásához)
  • Hangkondicionálás (21 különbözõ hang, amely segíti a TV vagy a horkoló partner kiszűrését).
  • Természet hangok (több mint 25 természetes hang kiválasztása).
  • Audiokönyvek (vezeték nélküli audio könyveket közvetít Bluetooth technológián keresztül).
  • Vezetett meditáció (légző gyakorlatok a meditatív állapot elősegítésére).
  • Lehetővé teszi az integrációt és felügyeletet okostelefonon keresztül (alvásmonitorozás)

smartpillow2

Mivel körülöttünk már minden eszköz okos, csak idő kérdése volt, hogy a párnánk is az legyen. Az ötlet jó, amit mutat az is, hogy meglehetősen nagy az érdeklődés iránta, de a puding próbája még mindig az éves, szóval meglátjuk, hogy 2-3 év múlva alszunk-e okospárnán.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.