Válassza az Oldal lehetőséget

Rejtélyes BIOS érkezett az Intel Z370 platformokra (frissítve)

Rejtélyes BIOS érkezett az Intel Z370 platformokra (frissítve)

Szinte mindegyik alaplap gyártó frissített a hónap elején.

Rejtélyes BIOS érkezett az Intel Z370 platformokra (frissítve)

 

Nagyon valószínű, hogy a Z370-es lapkakészlettel szerelt deszkák gond nélkül elboldogulnak a Coffee Lake hamarosan érkező frissítésével, ahol az Intel feltehetően már nyolcmagos processzorokat kínál. Ezt abból gondoljuk, hogy az MSI pl. úgy jellemezte a frissítést, hogy az az új generációs CPU-k támogatását hozza el (Coffee Lake-S), mely véleményünk szerint nem lehet más, mint a már sokszor beharangozott aktuális modellek átdolgozott variánsa. Egy processzor merülhet még fel, de a Core i7-8086K még a múlt hónapban rajtolt, ráadásul a Core i7-8700K alapokon nyugvó megoldás bizonyára nem igényelt jelentősebb változtatásokat az alaplapi vezérlésben, már pedig itt most az történt.

Screen Shot 2018 07 14 at 3.22.58 PMScreen Shot 2018 07 14 at 3.23.23 PM

Egy másik gyártónál azt láthatjuk, hogy a megjegyzések részen a 8. Core generáció kerül említésre. Erre az lehet a magyarázat, hogy az Ice Lake lesz a 9. generáció, a Coffee Lake S pedig az aktuális mellé lesz besorolva. Akármi is történik, véleményünk szerint ez még a jövő hónapban eldől.

ami tool

Frissítés!

Az AMI Aptio inspection tool segítségével kiderítették, hogy mindegyik BIOS (ASUS, ASRock, és MSI) tartalmazza a 06EC mikrokódot (a jelenlegi Coffee Lake chipek támogatásához a 06EA és a 06EB szükséges), mely egyrészt a Spectre sebezhetőségek ellen véd, másrészt az Intel Core 9000 széria támogatásához elengedhetetlen. Tehát valószínű, a Z370 valóban használható lesz a 8 magos Coffee Lake processzorokkal, de a lapkák magasabb energiaigénye miatt lehetséges, hogy a 300-as sorozatú chipsetek közül ezzel egyedül lesz – az olcsóbb deszkák tápellátása valószínűleg kevés lehet az új nagyágyúhoz.

Forrás: wccftech.com