Válassza az Oldal lehetőséget

Érkezik az ATI Theater 650 Pro

Érkezik az ATI Theater 650 Pro

Hamarosan elérhetővé válik a leginkább VGA-vezérlőiről ismert kanadai cég legújabb TV-vevő kártyája.

Az ATI Technologies bejelentette: elkészült a PC-kbe szánt Theater 650 Pro videoprocesszor, amely analóg és digitális TV-adások vételére egyaránt használható. Az új lapkakészlet teljeskörű hardveres gyorsítást ígér a PVR-jellegű (Personal Video Recodring) feladatokra nézve, és támogatja az ATI Avivo technológiáját is. Szoftveres oldalról az új jövevény az egészen friss Catalyst Control Centerben lelt támogatóra, mely által egy könnyen kezelhető PVR-felületet kapunk, és akár DivX vagy H.264 (MPEG-4) formátumba is menthetjük felvételeinket.

A Theatre 650 egy új fejlesztésű 3D-fésűszűrő algoritmust és zajcsökkentést ígér a minél jobb képminőség elérése érdekében. Ezenkívül az új kártya gyakorlatilag a jelenleg összes elterjedtnek mondható digitális (SD) műsorszórási szabvánnyal kompatibilis: ATSC (Advanced Television Systems Committee), mely az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és Dél-Korea szabványa, illetve a DVB-T (Digital Video Broadcast Terrestrial, digitális földfelszíni műsorszórás) az európaiak számára. A Theatre 650 Pro a következő multimédiás alkalmazásokkal képes kifogástalanul együttműködni: SnapStream\\”s Beyond TV, Media Center (PC), Microsoft Windows XP Media Center Edition és a következő év elején megjelenő Microsoft Windows Vista operációs rendszer.

rkezik az ATI Theater 650 Pro

A tuner egyszerre 125 csatorna vételét teszi lehetővé, és hardveres MPEG-2 gyorsítással rendelkezik, hogy a PVR-funkciók ellátásának erőforrásigényét levegye kedvenc processzorunk válláról. Már eddig is rengeteg funkciót ismertettünk, mellyel az új jövevény felhívhatja magára a figyelmet a magasfokú integráltságának köszönhetően, de még korán sem ért véget a képességek felsorolása. A Theatre 650 Pro 12 bites videodekóderrel rendelkezik, támogatja a digitális adások vételét is (lásd feljebb), sokfajta audioszabványt támogat, felismeri a 3:2 pull-downt, mozgáskompenzációs zajcsökkentővel is el van látva, és akár FM-tunerként is funkcionálhat. Az ígéretek szerint a PCI-os verzió mellett egy PCIe (1×) kivitel is napvilágot fog látni.

A Theatre 650 Pro lapkakészlet várhatóan már a nyár első felében elérhető lesz legelőször a következő gyártók termékpalettáján: ASUSTek Computer Inc., Micro-Star International Co., Sapphire Technology Limited, Tul Corporation (mely a PowerColor márkája) és VisionTek Products. Pontos árról egyelőre nincsenek információink.

A szerzőről