Válassza az Oldal lehetőséget

Samsung LightScribe DVD-író

Samsung LightScribe DVD-író

A Samsung is beszáll a LightScribe-írók piacára.

Pár héttel ezelőtt a Plextor bejelentette 18×-os dvd-íróját, ami 10×-es sebességgel pörköli a kétrétegű DVD+R lemezeket. A Samsung is hasonló optikai meghajtót jelentett be, bár egy kicsit lassabb sebességekkel.

Az SH-W162L párhuzamos ATA csatolófelületen keresztül kommunikál az alaplappal, a DVD+R, és a DVD-R lemezeket 16-szorosan, ezek kétrétegű változatait 8-szorosan pörköli. Ezek még annyira nem is érdekes dolgok, azonban a LightScribe technológia beépítése nagy újítás, ami a többi mezei íróhoz képest különlegessé teszi.

A LightScribe azt jelenti, hogy egy lézer segítségével a lemez hátoldalára (oda, ahova nem az adatot égetjük) fizikailag akár képet, szöveget “véshetünk” a mellékelt szoftver segítségével. Persze ehhez azonban olyan típusú DVD-lemezre is szükségünk van, ami támogatja a LightScribe-írást.

A dél-koreai gyártó állítása szerint az optikai meghajtó végfelhasználói ára mindössze 70 dollár (14 000 forint) lesz, ami az egyik legolcsóbb 8×-os kétrétegű lemezpörkölővé teszi a készüléket.

Samsung LightScribe DVD-író

A szerzőről