Válassza az Oldal lehetőséget

Teclast T20 – Álmaink táblagépe

Teclast T20 – Álmaink táblagépe

Gondold végig, hogy milyen képességeket szeretnél álmaid tabletjébe, ebben benne lesz!

Teclast T20 – Álmaink táblagépe


 

Bevezető

Amikor táblagépet keresünk vannak alapvető elvárásaink vele szemben. Az egyetlen, ami vágyainknak gátat tud szabni az a pénztárcánk. De most az egyszer feltételezzük azt, hogy a pénz nem akadály. Mit szeretnénk ebben az esetben egy tablettől? Első sorban is legyen erős, a kijelzőjének legyen nagy a felbontása, legyen gyors wifi és persze a Bluetooth sem hiányozhat. Nem árt a sok memória és a nagy háttértár sem, ahogy az erős grafikus gyorsítót is szeretjük, hogy hasítsanak a játékok.

Teclast T20 4G táblagép ujjlenyomat-olvasóval- Ezüst

A GPS mindenképpen jól jön, mert mennyire menő már, ha az autóban nem egy telefon, hanem egy tablet van a műszerfalon. Persze jobban is látjuk, mert nagyobb a kijelző, szóval nem is annyira luxus ez. Kamera? Persze hogy kell, minél több! Legyen jó a hangja, legyen ujjlenyomat olvasó. Az akkumulátor kapacitásából sosem elég, mert vezeték nélkül akarjuk használni, lehetőleg sokáig! És nem utolsó sorban nézzen ki jól! Ha már sok pénzt adunk ki rá, akkor ne gagyi műanyagokból legyen összerakva, mert az egésztől elveszi a kedvünket.

Nos, itt van nálam egy tablet, ami a fentieknek minden tekintetben megfelel. Ez lenne álmaink gépe? Könnyen lehet, hacsak nem vagyunk elvakult alma rajongók, és nem zavar minket, ha Androidot kell használni!


 

Külső és csomagolás

Bár az árról csak a cikk végén szeretnék szólni, azt le kell szögeznünk, hogy a Teclast T20 kínai mércével nézve nem olcsó gép. Ez köszönhető annak, hogy minden extrával felszerelték, de annak is, hogy a Teclast közel sem nevezhető feltörekvő gyártónak, sőt, Kínában olyan mennyiségű hordozható gépet adnak el, amire sok általunk nagynak vélt gyártó is csak irigykedve nézhet.

Teclast T20 2

Azért kezdem így a cikket, mert azt Ti is tudjátok, hogy az ár nagyban befolyásolja azt, mit várunk el bármilyen megvásárolt terméktől. Az elvárásaink ebben az esetben nagyok lehetnek, és ezek az elvárások már akkor befolyásolják a véleményünket, amikor a megérkező csomagot bontogatni kezdjük. Vagyis az első benyomás akkor ér minket, amikor a dobozt kézbe vesszük.

Teclast T20 3

A Teclast T20 itt semmiképpen nem bukik el, mert a csomagolás első osztályú! A vastag, enyhén textúrás doboz az arany távol-keleti írásjelekkel, az alsó és felső részt elválasztó narancs sáv kifogástalan. Persze ízlések és pofonok különböznek, nekem nagyon bejött ez a csomagolás.

Az érzés, hogy most valami igazán jó dolgot vásároltunk nem múlik el akkor sem, amikor a fedelet felnyitjuk. Teclast feliratú antisztatikus zacsiban pihen a táblagép. Első pillantásra látszik, hogy nem egy apró darab. A gépet körülölelő karton szegély vastag és fekete. Mellette doboz a töltővel és a kábellel, alatta a tálcát felemelve egy másik fekete dobozban a használati utasítás és a SIM/memória kártya tálcájához a tű.

Teclast T20 4

Itt és most érkeztünk el a gép, pontosabban a csomag egyetlen olyan pontjához, ami miatt fekete pontot kell adnom. Értetlenkedve vontam fel a szemöldököm, amikor kiderült, hogy a csomagban nincs töltőfej. Ez nem azért van, mert az enyémből kimaradt, a Gearbesten a vásárlói véleményeket olvasva is többen panaszkodtak erre. Oké, nem egy nagy veszteség, USB kábelt kapunk, és ma már nem nagyon van olyan háztartás, ahol ne lenne USB-s töltő, vagy legalább egy számítógép, amire fel lehet dugni, de akkor is. Nem igazán értem, hogy az amúgy akár felsőkategóriásnak is mondható gép mellé az árba miért nem fért ez bele.

Teclast T20 5

Na, de lépjünk is túl ezen a kellemetlenségen, mert a minőséget nem befolyásolja, maximum a szánk íze lesz egy picit keserű.

A Teclast T20 egy nagyon szép masina. A hatalmas kijelző keretező törtfehér keret, a mattosított, csúszásmentes hátlap, az érezhetően minőségi anyagok és a gép tömege érezteti, hogy nem gagyit vásároltunk.

Teclast T20 6

Az előlapon nem is találunk mást, mint egy kamerát és egy szenzort, a fényérzékelőt. A hátlapon kellemes meglepetésként egy újabb kamera, a telefonoknál megszokott pozícióban pedig egy ujjlenyomat olvasó fogad minket. Szemből nézve az alsó peremen találjuk a mikrofont, kétoldalon pedig a hangszórók rácsait. A baloldali peremen ezen kívül megtaláljuk még a tálcát, amibe tehetünk egy akár 128 GB-os memóriakártyát, de mellé elfér még egy SIM kártya is. Nagy örömömre a SIM tálca felett egy fejhallgató kimenetre bukkanok, ami annak fényében különösen örömteli, hogy a töltést USB Type-C csatlakozón tehetjük meg. Ez a felső peremen van a baloldalon, jobbra pedig ugyan ezen a peremen a ki- bekapcsológomb és a hangerőszabályzó található.

Teclast T20 4G táblagép ujjlenyomat-olvasóval- Ezüst

Nem nagyon tudok mit hozzátenni a dologhoz. Elegáns, jól néz ki és hatalmas a Teclast T20, de ez talán a képekből is lejön.


 

Hardver

Egy modern táblagépet, főleg egy drágábbat szeretnénk sok mindenre használni. Játék, filmnézés, zenehallgatás, bármi szóba jöhet, de természetesen nem árt, ha jó rajta internetezni, tudunk rajta Facebookozni, és az sem baj, ha könyvolvasásra is használhatjuk. A Teclastnál próbáltak is mindezeknek megfelelni, és nyugodtan állíthatom ez sikerült is!

Teclast T20 15

A gép erejét az egyik legerősebb MediaTek lapka adja. Ez a Helio X27, amiben tíz processzormag dolgozik három fürtben. A legfelsőben, ami a magas teljesítményért felel két fejlett ARM Cortex-A72-es mag, a középsőben, ami a kiegyensúlyozott működésért felel négy darab ARM Cortex-A53 dolgozik, és ugyancsak négy Cortex-A53 alkotja az alsó fürtöt, ami az energiatakarékos működés felelőse. A processzormagok maximális órajele fürtönként eltérő. A legnagyobb frekvencián a felső két mag pörög, ezek 2,6 GHz-et tudnak. A középső fürt négy magja 2- míg az alsó fürt négy magja maximum 1,6 GHz-en tud működni. A proci mellett az ARM Mali-T880-as grafikus gyorssító dolgozik, ami egy négymagos megoldás, órajele magonként 875 MHz. A memória kapacitás 4 GB, típusa LPDDR3. Ezt egy kétcsatornás memóriavezérlő hajtja 800 MHz-en.

Teclast T20 17

A multimédiás feladatok kapcsán két dolgot érdemes kiemelni, a kijelzőt és a hangszórókat, illetve ide sorolhatjuk még a kamerákat is. Előbbi egy 16:10-es oldalarányú, 10,1 colos képátlójú, IPS technológiára épülő, 2560 x 1600 pixel felbontású panel, ami a Sharptól érkezett. Nem nagyon tudok róla másképp, csak szuperlatívuszokban szólni. Egyszerűen kifogástalan. A színek hihetetlenül szépek, élénkek, a betekintési szögek rendkívül magasak, éles szögből sem torzulnak a színek és nem torzul a kép sem. A fényerő pedig kiváló, még nagyobb fényben is bőven használható marad a táblagép.

Teclast T20 4G Phablet Android 7.1 10.1 inch MT6797X ( X27 ) Deca Core 4GB RAM 64GB eMMC ROM Fingerprint Recognition 13.0 MP Double Cameras Bluetooth 4.0 Type-C Dual WiFi- Silver

A hang kapcsán sem lehet panaszunk, a mérnökök mindent kihoztak, amit egy ilyen lapos gépből kihozhattak. Az a minimum ebben a kategóriában, hogy sztereó hangsugárzókat kapunk, de itt fejlett hangszórók és az Awinic AW8736-os audió erősítője dolgozik a háttérben, ez utóbbi a K osztálynak már hatodik generációja.

Teclast T20 13

A Teclast T20-ban az átlag tábláktól eltérően két kamera van. Ezek közül a hátsó kamera egy Samsung ISOCELL szenzor, aminek felbontása 13 megapixel. A szenzor felett egy f/2.0-ás rekeszértékű objektívet találunk. Az előlapi kamera is 13 megapixeles, ám ezen felül más információval nem rendelkezünk róla. Ami biztos, hogy mind a két kamera rendelkezik szoftveres arcszépítő funkcióval, ha esetleg nem lennénk elégedettek azzal a fejjel, amit szüleinktől kaptunk.

Teclast T20 4G táblagép ujjlenyomat-olvasóval- Ezüst

A kép, a hang, a sebesség rendben van, de mi a helyzet a rádiókkal és a külső kapcsolatokkal?

Kezdem a rossz dologgal. Nem dolgokkal, mert dolgok nincsenek, csak egy van, ez pedig a mobilnet esetén a B20 800 MHz hiánya. Így az LTE netről le kell mondanunk, marad a 3G, ahol az elérhető az országban, illetve marad a telefon funkció.

Teclast T20 4G Phablet Android 7.1 10.1 inch MT6797X ( X27 ) Deca Core 4GB RAM 64GB eMMC ROM Fingerprint Recognition 13.0 MP Double Cameras Bluetooth 4.0 Type-C Dual WiFi- Silver

Ezen felül mindent megkapunk, ami szem s szájnak ingere. A wifi kétcsatornás, ráadásul már az ac szabványt is támogatja, így ennek sebességével nem lesz gondunk. Bluetoothból a 4.1-es verziót kapjuk, és ahogy fent már jeleztem van a GPS műholdak eléréséhez is rádió, vagyis navigációra is tökéletes lesz a Teclast T20. Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy az ujjlenyomat szenzort sem felejtették le a tervezéskor.

Teclast T20 4G Phablet Android 7.1 10.1 inch MT6797X ( X27 ) Deca Core 4GB RAM 64GB eMMC ROM Fingerprint Recognition 13.0 MP Double Cameras Bluetooth 4.0 Type-C Dual WiFi- Silver

Amiről nem szóltam még az akkumulátor. Szerencsére ezen sem spórolt a Teclast, hiszen a 8100 mAh kapacitás nem nevezhető kevésnek. Ekkora kapacitáshoz már jól jön a gyorstöltés, szerencsére a Type-C csatlakozón keresztül ez is rendelkezésre áll!


 

Működés, tapasztalatok

Természetesen a tesztprogramokban elért eredmények és a tesztképek lesznek a döntők, ezt Ti is láthatjátok. Ami használatközben érezhető, hogy bár a MediaTek 10 magosa meg sem közelíti a Qualcomm jelenlegi csúcs processzorait, azért nagyon nehéz zavarba hozni. A hatalmas kijelzőn minden szépen, gördülékenyen, akadásmentesen fut.

Teclast T20 4G táblagép ujjlenyomat-olvasóval- Ezüst

Ahogy feljebb írtam a kijelző briliáns. Az IPS technológia nem véletlenül volt grafikai munkákra kitalálva, a kontrasztarány, a színek, a feketék mind a helyükön vannak, és ahogy azt megjegyeztem a betekintési szögek is kiválóak. Egyszóval, soha rosszabbat!

Teclast T20 7

A hang is szuper. Nyilván nem egy mélyládával megerősített hangfal készlet, de azért bámulatos, hogy ezekből a lapos szerkezetekből mit ki tudnak hozni. Játékra, vagy arra, hogy az HBO GO-n megnézzek egy filmet nem kell jobb, ezt nyugodt szívvel állíthatom. Kipróbáltam fülessel is, na így viszont tényleg egy szavunk sem lehet, a beépített erősítő teszi a dolgát, szép tiszta hangokat kapunk erőteljes mélyekkel és szépen csilingelő magasakkal, miközben a beszédhang, vagyis a középtartomány is megfelelő erővel szólal meg.

A Teclast T20-szal készült képek jobban sikerültek, mint amire számítottam. Tableteknél, és főképp a kínai tableteknél jellemzően elspórolják a normális kamerákat, nem is nagyon érdemes velük kísérletezni. A T20 azonban, ha nem is hasonlítható egy sok százezres csúcs telefonhoz, a borongós, kicsit ködös időjárás ellenére egészen normális képeket készített. Gyanítom, hogy egy kis napsütés megtöltötte volna élettel ezeket a fotókat, mert így sajnos minden egy kicsit szürke és fakó lett. Azonban a minőséggel komoly probléma nincs. A sarkok felé sem torzít, nem lettek elmosódottak sem a peremeknél sem a sarkokban. Az élesség rendben van, szóval összességében akár fényképezésre is merem ajánlani. Talán csak a túl nagy kontrasztot nem szereti a fényes és sötét területek között, a világos rész így hajlamos kicsit kiégni, de ez őszintén megmondom, mobil vagy tablet kameránál nem láttam még olyat, ami normálisan lekezelte volna az ilyen nehezítést.

Teclast T20 8

A külsőt már méltattam. Nem vitatkozom azokkal, akik azt mondják láttak már ennél szebbet, én is láttam. De, amik szebbek voltak mind fényesek voltak, és leginkább csak addig néztek ki jól, amíg össze nem fgodostuk őket. A Teclast T20 hátlapja matt, sőt nem véletlenül az, a gyártó fel is hívja rá a figyelmet, hogy ellenáll az ujjlenyomatainknak, ami lássuk be nem hátrány. Ezen felül nem akar kicsúszni a kezemből, ami egy ilyen nagy, 10 colos táblagépnél egyenesen üdvözítő.

Nem is húzom tovább az időt, nézzétek meg a képernyőfotókat a tesztekről és nézzétek meg a tesztképeket is!

Teszteredmények

 

Teclast T20 teszt 1k Teclast T20 teszt 2k Teclast T20 teszt 3k Teclast T20 teszt 4k
Teclast T20 teszt 5k Teclast T20 teszt 6k Teclast T20 teszt 7k Teclast T20 teszt 8k
Teclast T20 teszt 9k Teclast T20 teszt 10k Teclast T20 teszt 11k Teclast T20 teszt 12k

 

Tesztfotók

 

Teclast T20 tesztfoto 1k Teclast T20 tesztfoto 2k Teclast T20 tesztfoto 3k
Teclast T20 tesztfoto 4k Teclast T20 tesztfoto 5k Teclast T20 tesztfoto 6k
 Teclast T20 tesztfoto 7k Teclast T20 tesztfoto 8k  Teclast T20 tesztfoto 9k
   Teclast T20 tesztfoto 10k  

 


 

Konklúzió

Ha végig olvastad a cikket, akkor azt hiszem érted már, miért lelkendezek már az első bekezdéstől fogva, ez a gép csodás! Természetesen, ahogy más márkáknál is, a csúcsmegoldások sokba kerülnek, ez a táblagép, pedig a Teclast egyik legerősebb masinája. Persze a sok is relatív fogalom, mert minden esetben attól lesz sok vagy kevés, hogy másoktól mit kapunk. A Teclast T20 az átlag kínai tabletnél drágább, de ha a nagyobb márkák hasonló tudású szerkezeteit nézzük, akkor egyből nem tűnik soknak az ára.

Teclast T20 10

A lényeg, hogy a Teclast T20 ára nagyon el lett találva, hiszen a remek hardverért egyáltalán nem sok, amit érte kérnek, sőt. Ezzel úgy tűnik, hogy a vásárlók is egyetértenek, mert a közel 160 vélemény alapján a maximális 5-ből 4,55 pontot kapott, ami remek átlagnak számít.

Teclast T20 12

Ritkán van olyan, hogy egy tesztre vásárolt gépben, legyen az bármilyen is ennyire kevés hibát találok, tényleg nem nagyon tudok semmibe belekötni, kivéve persze a fent leírt dolgot, miszerint a töltőfejet nem kapjuk meg a géphez. Ha ezen felül tudsz emelkedni, akkor teljes szívemből ajánlom neked is a Teclast T20-at, nem fogsz benne csalódni.

Teclast T20 16

A Teclast T20 ára jelenleg 235,55 dollár, ami jelen árfolyam szerint 66 600 forintot jelent. Ilyen felbontással, ilyen képátlóval ennyiért itthon nem kapsz táblagépet, sőt, inkább a dupla ár lesz jellemző.

A tabletet itt tudod megvásárolni: Teclast T20 tablet (a vám és ÁFA mentes Priority Line szállítás ingyenes!)

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.