Válassza az Oldal lehetőséget

TOP 5 kínai csúcstelefon – 2018 április

TOP 5 kínai csúcstelefon – 2018 április

Április izgalmas hónap lett, megérkeztek az új telefonok!

TOP 5 kínai csúcstelefon – 2018 április

A csúcstelefonok a legtöbbünk számára csak papíron léteznek, sosem fogunk ilyet a kezünkbe fogni. Ennek ellenére szeretünk olvasni róluk, ámulni a technikai adatokon, mert tudjuk, ha máskor nem, 1-2 év múlva ezek az értékek már a középkategóriában is bőven elérhetők lesznek, mi pedig boldogan fogjuk kevéske pénzünket kiadni rájuk.

Április különösen izgalmas hónap lett, hiszen sok gyártónál érkeztek meg a boltok polcaira azok a modellek, amiket az MWC 2018 környékén mutattak be. Sajnos vagy nem, egyre erősebben érezzük az iPhone X által elindított trend hatását, ami abból is jól látszik, hogy jelen válogatásunkba már két olyan készülék is belekerült, ami az X kijelzőbe benyuló félszigetét utánozza. Nem kell nagy jóstehetsének lenni ahhoz, hogy azt mundjuk a következő hónapokban még több ilyen készülék lesz, ráadásul nem csak a legdrágább mobilok között.

Lássuk tehát a legjobb ötöt 2018 áprilisában!


 

Asus ZENFONE 5

Asus ZENFONE 5 3

A Zenfone 5 család három tagból áll, ezek a Zenfone 5 Lite, a Zenfone 5 és a Zenfone 5z, mi most a középső taggal, a még megfizethető árú, ám már kellőképp izmos verziót tettük ebbe a listába.

A tetelefon lelke a Qualcomm Snapdragon 636, ami egy nyolcmagos megoldás, ahol a magok két klaszterbe vannak rendezve, természetesen négy-négy felállásban. A magok érdekessége, hogy nem klasszikus ARM megoldások, hanem az ARM magok Qualcomm által fejlesztett változatai, ismertebb nevükön Kyro magok dolgoznak a prociban, mégpedig konkrétan Kyro 260-as magok amik 1,8 GHz-en pörögnek.A lapkában a proci mellett az Adreno 509-es grafikus gyorsító dolgozik.

Asus ZENFONE 5 1

Az ASUS Zenfone 5 kijelzője IPS technológiára épül, képátlója 6,2 colos, oldalaránya pedig 18,7:9-es. A natív felbontás meglehetősen magas, 1080 x 2246 pixel, ami ilyen képméret mellett 402 ppi-s pixelsűrűséget jelent. A furcsa oldalarány és felbontás annak köszönhető, hogy az ASUS a Zenfone 5 esetén “kölcsönvette” az Apple X képernyőbe nyúló félszigetét, amin a különféle szenzorokat és kamerákat elhelyezte. Ez a notch nevű képződmény okozza, hogy az oldalarány a modern 18:9-es készülékeknél is nyúlánkabb kijelzőt eredményezett. Persze ennek az elrendezésnek azért van előnye, mégpedig az, ahogy az ASUS-nál elérték azt, hogy a kijelző/előlap arány rendkívül jó lett, számszerűsítve az előlap 83,6 százaléka maga a kijelző.

Az ASUS telefonján az előlapon egy- a hátlapon két kamera dolgozik. A szelfikamera 8 megapixeles szenzora 1,12 mikrométeres képpontokkal dolgozik, felette pedig egy f/2.2 rekeszértékű optika feszül. Érdekesség, hogy ez a kamera is kapott EIS-t, és képesek lehetünk vele 1080p videókat készíteni, természetesen rázkódásmentesen. A hátlapon két kamera dolgozik. Az egyik egy 12 megapixeles, aminek f/1.8-as a rekeszértéke, és egy 8 megapixeles kisegítőkamera f/2.0-ás rekeszértékkel. Az eddigi tapasztalatok alapján a második kamera valószínűleg a hardveres bokeh hatást, vagyis a mélységelmosást segíti, talán javít a képek dinamikáján is.

Asus ZENFONE 5 2

A rádiókat mér részben érintettük a Qualcomm Snapdragon 636 központi egységnél is, de azért fussuk át újra! A Wifi a legmodernebb kétcsatornás, 2,4 és 5 GHz-en kommunikáló, ac szabványú megoldás. A Bluetooth is modern, 5.0-ás, LTE rádió terén sem lesz csalódás, a műholdas navigáció pedig a föld szinte minden pontján elérhető lesz, hiszen a szokásos GPS mellett GLONASS és BDS támogatást is kapunk. Egy dologról nem szóltunk még, ez pedig az akkumulátor, ami 3300 mAh kapacitású.

Egy dologgal maradtunk adósak, az árral. Az ASUS új telefonja 114 ezer forintba kerül jelenleg, ami a teljesítményét, és persze az újdonsága miatti felárat nézve nem is sok. További információk és képek itt lesznek: ASUS Zenfone 5


 

AGM X2

AGM X2 SE 4G Phablet 5

Az AGM X2 egy kicsit kilóg az itt felsorolt telefonok sorából. Egy picit gyengébb ezeknél, de van egy olyan tulajdonsága, amivel mindegyiket űbereli, ez pedig az IP68-as víz és porállóság, valamint természetesen a gumírozott ház. Szóval az AGM X2-öt úgy nézzétek, hogy belül bizony egy különlegesen erős hardvert kapunk, kívül pedig egy vérbeli strapatelefont, ezek az erények pedig ritkán járnak együtt.

Az AGM telefonjának központi egyslége egy Snapdragon 653-as, nyolcmagos processzort tartalmazó egység. A Snapdragon 653-ról azt kell tudnunk, hogy a középkategória tetejét erősíti a Qualcomm kínálatában. Nyolc magja két fürtbe van fogva, ezek közül az alsóban Cortex-A53, a felsőben viszont Cortex- A72 mag dolgozik. Ezek meglehetősen erős processzormagok, ráadásul az órajelük is rendesen meg van piszkálva, a terhelés függvényében akár 1,95 GHz-ig is felszaladhat.

AGM X2 SE 4G Phablet 1

A telefonban nem kevesebb, mint 6 GB memóriát és 128 GB beépített tárat találunk. Azt gondolom, ez manapság mindenre elég lesz. A kijelző sem lett rossz, egy 5,5 colos, FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel felbontású AMOLED panel adja a képet. Ha ez sem lenne elég, akkor nézd meg az akkumulátort, ami nem kevesebb, mint 6000 mAh kapacitású. Ezzel aztán el leszel néhány napot a dzsungelben konnektor nélkül is.

Az AGM olyan kamerákat szerelt be, amik bármilyen telefonnak a becsületére válnának, strapatelefonban pedig párjukat ritkitják. Az előlapi kamera 16 megapixeles, hátul pedig két darab 12 megapixeles szenzor dolgozik az optikák alatt. Természetesen találunk mindenféle szenzorokat, így nem hiányozhat az iránytű, a gyorsulásmérő, a gravitációs szenzor, a giroszkóp vagy az ujjlenyomat olvasó sem.

AGM X2 SE 4G Phablet 4

A rádiókra sem lesz panaszunk. A műholdas navigációs rendszerek közül a GPS, a GLONASS és a BDS rendszereket támogatja. Kapunk gyors wifit és Bluetooth-t, valamint mindenféle rádiókat a szélessávú internethez, amikkel a világ minden pontján használhatjuk az LTE kapcsolatot, persze, csak ha az adott ponton van ilyen. Nem maradhatott ki a hazánkban használatos B20 800 MHz-sem.

Az AGM érdekes telefonját itt találjátok: AGM X2


 

Xiaomi Mi MIX 2S

Xiaomi MI MIX 2S 1

Ez a készülék lett a Xiaomi első olyan mobilja, ami a Qualcomm legerősebb központi lapkájával, a Snapdragon 845-el van szerelve. A készüléket több ponton is továbbfejlesztették a fél éve kiadott elődhoz képest, így a processzor és a grafikus gyorsító mellett teljesen új, mesterséges intelligenciával felszerelt kamerapárost kapott.

A Xiaomi Mi MIX 2S a dizájn tekintetében semmi újat nem mutat az alig fél éves elődhöz képest,a lényeg, a komolyabb változások belül, illetve a hátlapon találhatók. Kezdjük azonban azokkal a dolgokkal amik nem változtak. Nem változott a telefon mérete, és nem változott a kijelző mérete sem. Maradt az 6,01 colos képátló, és maradt az FHD+, vagyis 2160 x 1080 pixeles felbontás is.

Xiaomi MI MIX 2S 2

A központi egység a tavalyi év végén bemutatott, jelenleg legerősebb Qualcomm lapka, a Snapdragon 845, ammi mellett kiépítéstől függően 6- vagy 8 GB RAM és 64-, 128- vagy 256 GB beépített tároló segíti.Az új központi egységben már az Adreno 630 grafikus gyorsító felel a kép megjelenítéséért és mozgatásáért, ez pedig a tesztek szerint 30 százalékkal gyorsult az elődjéhez képest, de eközben 30 százalékkal kevesebb energiával is beéri.

A hátlapon található kamera kombó egy 12 megapixeles teleobjektívvel szerelt kamerát és egy ugyancsak 12 megapixeles széleslátószögű objektívvel rendelkező társat kapott. A teleobjektív alatt a Sony IMX363-as lapkája dolgozik meglehetősen nagy, 1,4 μm-es képpont mérettel. A hátlapi kamera megkapta a Xiaomi MI funkcióit is, ráadásul végre képes olyan effektekre, mit a dinamikus mélységelmosás, Dual SLR Dual PD full-pixel éllességállítással, valamint többfunkciós hardveres zajcsökkentéssel. A mesterséges intelligencia bevetésével a telefon képes felismerni az arc és a haj jellegzetességeit így még jobb minőségű mélység élesség effekt vehető igénybe. A dupla kamerának hála már hardveres zoom funkciót is kapunk, aminek használatót a 4 tengelyes rázkódásvédelem segíti.

Xiaomi MI MIX 2S 3

A Xiaomi Mi Mix 2s 3400 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely támogatja a Qualcomm Quick Charge 4.0 technológiát.

A Xiaominak jelenleg ez a legerősebb és egyben legmodernebb telefonja. Ehhez kell az árát mérni, ami jelenleg 176 ezer forint. Bővebb információkat itt találtok: Xiaomi Mi MIX 2S


 

OnePlus 5T

OnePlus 5T 1

A OnePlus telefonja, ahogy a neve is mutatja a rendkívül sikeres OnePlus 5 utódjaként érkezett. A két telefon hardver tekinteténben lényegében megyegyezik. A központi lapka a tavalyi év ásza, a Snapdragon 835, a memória és a háttértár pedig több féle verzióban is választható. A mostani ajánlóba a 64 GB háttértárral szerelt változat került, de a RAM már ebben is 6 GB, szóval ezt gondoljuk elegendő lesz mindenre.

OnePlus 5T 2

A OnePlus 5 esetén a legtöbben a kamera minőségét emelik ki, ami nem is csoda, hiszen a hátlapi páros egy 20- és egy 16 megapixeles megoldásból áll, de az előlapon is egy 16 megapixeles szelfi kamerát találunk. Ahogy olvashattátok a OnePlus 5 és 5T hardveresen megegyezik, azonban egy nagy különbség mégis van köztük, ez pedig a kijelző. Míg a régi változat a hagyományos 16:9-es oldalarányt követte, addig az újon már egy 18:9-es panelt találunk, aminek felbontása FHD+, vagyis 2160 x 1080 pixel.

OnePlus 5T 3

Bár a OnePlus telefonjánál a kamerákat szokták kiemelni, a központi egység is érdemel néhány dícsérő szót. A telefonba A rendkívül erős, Kyro magokat használó Qualcomm Snapdragon 835 került. Ez egy nyolcmagos processzorral dolgozik, amibe a magok két csoportba vannak osztva. Az alsó klaszter négy magjai 1,9 GHz-en működnek, míg a gyorsabb, erősebb, Kyro 280-as magokat tartalmazó felső klaszterben a magok 2,45 GHz-ig pöröghetnek. A grafikáért ebben az egységben egy Adreno 540-es grafikus gyorsító felel. A Snapdragon 835-ről fontos még tudni, hogy a jelenleg elérhető legmodernebb gyártástechnológiával, 10 nanométeres csíkszélességen készül. Ez több ok miatt s nagyon kedvező. Az első, hogy a lapka fizikai mérete 30 százalékkal lett kisebb az elődmodellhez képest. A másik, hogy bár az elődhöz képest 20 százalékot gyorsult a processzor, a fogyasztása 40 százalékkal lett kisebb. Talán felesleges ecsetelni, hogy egy ilyen fejlesztés mennyit számít egy telefonnál az akkumulátoros üzemidőben.

A OnePlus csodás, 181 ezer forintba kerülő telefonjáról itt tudhattok meg még többet: OnePlus 5T


 

Huawei P20 Pro

HUAWEI P20 Pro 1

A Huawei telefonját úgy ismerhetjük, mint a világ első, hármas hátlapi kamerával szerelt telefonját. Persze az új készülék nem csak emiatt lett kitűnő.

A Huawei P20 sorrozat legerősebb tagja lett a Pro változat, amiben egy 6,1 colos, 18,7:9-es oldalarányú kijelzőt találunk 2244 x 1080 pixeles felbontással. Fontos, hogy ez a kijelző már nem IPS alapú, itt bizony egy igazi OLED panel lapul az üveg alatt. A kijelző érdekessége az iPhone X-hez hasonló, a képbe felülről benyúló félsziget, a notch, amibe kamera és szenzorok kerültek.

A telefon hardvere nem jelent túl nagy meglepetést, ami persze nem azt jelenti, hogy gyenge lenne, csak csupán azt, hogy a Mate 10 Proban már megismerkedhettünk vele. A központi egység egy Kirin 970-es SoC, amiben nyolcmagos processzor dolgozik. A két csoportba rendezett magok közül az energiatakarékos üzemmódhoz a négy darab 1,8 GHz-ig skálázott Cortex-A53-mas mag tartozik, míg a magasabb teljesítményt a négy darab 2,4 GHz-en pörgő Cortex-A73 magtól várhatjuk. A Kirin 970-ben ott van még a gyors Mali-G72MP12-es grafikus gyorsító és a dupla ISP is, ami valószínűleg kellett is, hogy a telefon megkaphassa a remek, három kamerából álló kombóját. Érdekesség még a beépített mesterséges intelligenciát szolgáló dedikált lapka, az NPU. Az ajánlóba került telefonban 6 GB memóriát és 64 GB beépített tárat találunk.

HUAWEI P20 Pro 2

Lássuk akkor a kamerát, ami a telefon igazi szenzációja, és amiről azt mondják, hogy a napjainkban elérhető legjobb kamerás telefonná teszi a P20 Pro-t. Szóval itt nem a már megszokott dupla kamerát találjuk, hanem egy hármas egységet. Ezek közül a főkamera 40! megapixeles, a fölötte található lencserendszer pedig f/1.8-es rekeszértékű, ami nagyon jónak számít. A főkamera mellett találunk egy 8 megapixeles telefotó kamerát és egy 20 megapixeles monokróm fényképezőt. Előbbi szerepe valószínű a bokeh hatás elérsében és a zommban van, míg utóbbi a képeket teszi jóval dinamikusabbá. A kamerák mellé kapunk optikai képstabilizátort, hibrid autófókuszt és háromszoros optikai zoomot is, ami ugyancsak igazán kiemelkedő képesség a telefonos fényképezők terén.

HUAWEI P20 Pro 3

A Huawei P20 Pro tehát igazán nagyszerű, előre mutató mobil lett. Nagyon csodálkoznánk, ha a közeli jövőben nem jelennének meg a konkurensek telefonjain is a tripla kamerák, mert minden jel arra mutat, hogy a három különböző célt szolgáló egység képeinek összedolgozásából különleges minőségű fotók készülnek.

A telefon nem olcsó, jelenleg 260 ezer forintért vehetjük meg. További képek és információk itt: Huawei P20 Pro


 

2018 áprilásban ezeket a telefonokat ítéltük a legjobbnak a kínai telefonok közül, kiegészítve azzal, hogy az ASUS természetesen tajvani, aminek hovatartozásáról nem mi , és nem itt szeretnénk dönteni. Maradjunk annyiban, hogy az ASUS kicsit kilóg a sorból, de szerintem ezért senki nem veszi majd fejünket. Találkozunk május elején, akkor újra a legolcsóbb telefonok közül válogatunk majd!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.