Válassza az Oldal lehetőséget

Toshiba SecuRed: vörös démon az adatbiztonságban

Szabadesés-érzékelővel és biometrikus megoldásokkal felvértezett, 200 GB-os külső adattároló a Toshibától.

A SecuRed merevlemez számos védelmi és biztonsági szolgáltatást kínál: a cseppálló borítás mellett beépített háromdimenziós gyorsulásérzékelővel rendelkezik, amely képes észlelni a szabadesést, az ütéseket és a rezgéseket. Amint a készülék veszélyes mozgásokat érzékel, az író-olvasófejet biztonságos pozícióba helyezi, így megvédi a szerkezetet a mechanikai sérüléstől. A kritikus fizikai behatások megszűnésével a SecuRed merevlemez azonnal tovább használható.

“Egyre fontosabbá válnak a hordozható biztonsági mentési megoldások, a külső merevlemezeken tárolt adatok biztonsága pedig igen fontos szempont. A 200 GB-os tárolási kapacitást és a legújabb biztonsági szolgáltatásokat egy stílusos, könnyű, kisméretű eszközbe építve a SecuRed egyszerre védi az adathordozót és a rajta tárolt adatokat is” — nyilatkozta Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának értékesítési vezetője.

A külső hatások elleni védelem mellett a Toshiba nagy hangsúlyt fektetett a jogosulatlan hozzáférések elleni védelemre is. A könnyen használható, beépített ujjlenyomat-olvasó segítségével csak a felhatalmazott személyek férhetnek hozzá a SecuRed-en tárolt adatokhoz és fájlokhoz. Az AES-256 algoritmusra és a merevlemez-titkosítást végző szoftverre épülő jelszavas hitelesítés hatékony adatbiztonságot eredményez.

A merevlemez vörös és fekete színű tokban található, bekapcsolt állapotát világító kék fénycsíkkal jelzi. A SecuRed bármely laptop vagy asztali számítógép vonzó kiegészítője lehet. 130 mm-es hosszúságával, 85 mm-es szélességével és 19 mm-es magasságával kevés helyet foglal el a táskában vagy az íróasztalon.

A könnyű használat érdekében a SecuRed támogatja a “Nomad” hordozható operációs rendszert és a Redemption Back-up Software V2 programot, amely megoldást kínál a biztonsági mentésekre.

Toshiba SecuRed vörös démon az adatbiztonságban

A SecuRed Magyarországon 2008 augusztusától érhető el, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 47 900 Ft.

A szerzőről