Válassza az Oldal lehetőséget

Új DDR4 rekord az AMD Ryzen platformon: DDR4-4079,2 MHz

Új DDR4 rekord az AMD Ryzen platformon: DDR4-4079,2 MHz

Vannak olyan emberek, akik nem elégszenek meg azzal, ami az átlagnak megfelel. Ők azok, akik a hardverükből a maximumot akarják kihozni, rekordokat akarnak dönteni, legyen az egy 3DMark pontszám vagy egy processzor órajel.

Új DDR4 rekord az AMD Ryzen platformon: DDR4-4079,2 MHz

 

Most egy új DDR4 rekord születésének lehetünk tanúi. Az ausztráliai overclocker “newlife”, a Ryzen platformon döntötte meg az eddigi legmagasabb memória órajelet. Igaz, hhez az eredményhez szükség volt némi “csalásra” is, hiszen a teszt közben a teszthez használt Ryzen 5 1400 CPU órajelét 800 MHz-re csökkentette le.

Az AMD Ryzen platformja a kiadás óta sok kritikát kapott – a dícséretek mellett persze -, de az AMD-nél sem ülnek ölbe tett kézzel. Az AGESA frissítéssorozat  javította az AMD játékélményeit, valamint a DDR4 memória támogatását, így gyanús, hogy a platform megjelenésének idején még nem volt lehetséges a címben szereplő órajel elérése. Most azonban már igen. “newlife” egy 8 GB-os G.Skill Trident Z E-die memóriakészletet használt, ami gyárilag 3600 MHz-es frekvencián (F4-3600C17-4GTZ) működik 18-20-20-58-93-1 időzítésekkel. A memória modul a GIGABYTE AORUS AX370-Gaming K7 alaplapjában (F4 BIOS)  érte el a 4079,2 MHz-es órajelet.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.