Válassza az Oldal lehetőséget

Urtopia Chord e-bike – A Rolls-Royce-ba oltott Tesla

Urtopia Chord e-bike – A Rolls-Royce-ba oltott Tesla

Ma az Urtopia Chord-ot, egy igazán különleges, igazi prémium kerékpárt kell nektek bemutatnom.

Urtopia Chord e-bike – A Rolls-Royce-ba oltott Tesla

Valamikor, kicsivel több mint egy éve beszélgettem egy régi ismerősömmel, aki egy nagy webáruház kötelékéből igazolt át egy új bringás céghez, az Urtopia-hoz. Ő keresett meg, és szinte megszállottan mesélt a termékükről, érezhetően kicsit több volt ebben, mint az értékesítő, marketinges munka, éreztem a rajongást. Azután persze megértettem a dolgot, mert az Urtopia valami egészen egyedit, különlegeset alkotott.

Urtopia Chord e-bike - A Rolls-Royce-ba oltott Tesla 1

Ha csak a fontosabb hívószavakat sorolom fel, akkor is érteni fogjátok miről beszélek. Ezek a szavak a következők: Karbon váz, wifi kapcsolat, vezeték nélküli firmware frissítés, rengeteg szenzor, lopásvédelem, GPS, hangutasításos vezérlés, nagy hatótáv és különleges dizájn.

Szerintem már Ti is sejtitek, hogy itt tényleg nem egy egszerű bringáról beszélek. Nyilván az ára sem mérhető egy kínai olcsó megoldáshoz, de nem is azoknak készül, akik előbbieket keresik. Olyanok számára gyártják, akik egy Rolls-Royce eleganciáját és egy Tesla okosságát szeretnék egyidőben egy kerékpárban viszontlátni, és persze azoknak, akik ezt meg is tudják fizetni.

Ennek a cikknek pedig azaz apropója, hogy egyrészről bemutatkozott az Urtopia új kerékpárja a Cord fantázianevű, őrült jó kétkerekű, és az, hogy vágre elindult az európai értékesítés is. Szóval ez a cikk egy amolyan bemutatkozó a cég részéről, itt nálam, az oldalaimon. Kicsi esélyét látom, hogy ezek közül a kerékpárok közül egyetlen egy is eljut tesztre hozzám, de persze örülnék, ha így lenne, mert e-bike-os pályafutásom garantált csúcspontja lenne. Addig is, amíg ez nem történik meg, olvassátok el az alábbi kis összefoglalómat a Cord-ról.


A Chord formáját egy művész tervezte, és amelyet egy zongora billentyűzet eleganciája, kifinomultsága és a zenei harmónia ihlette. Látva ezt a formát sejthejük, egy meglehetősen ihletett pillanatában sikerült megalkotnia. A forma eleganciáját tovább fokozza az egyszerű fekete és fehér színekkel operáló fényezés. A Cord a fényezését tekintve is érdekes, de további érdekességet ad a gyártó azzal, hogy a megrendelők személyre szabhatják a megjelenést a rendelhető matricákkal, amiket a vázra és/vagy az akkumuláttorra ragasztanak a kiszállítás előtt. A Cord két modellt jelent, ezek formában térnek el egymástól ezek a modellek a step-in és step-over, az egyik a hölgyeknek, a másik az uraknak.

A Chord az e-kerékpárok legfejlettebb intelligens rendszerével rendelkezik, amely az összes intelligens funkciót egy, a kormányra központosított kijelzőbe integrálja. A vezérlés könnyen leválasztható és kicserélhető a nagyobb teljesítményű hardverrel és extra funkciókkal rendelkező következő generációra, így a tartós mechanikus alkatrészeket évekig megtarthatja, miközben bármikor élvezheti a legújabb technológiát.

 

A Chord fejlett IoT-technológiával rendelkezik. Igazi csúcstechnikát pakoltak bele, olyat, amivel más gyártóknál nem nagyon találkozunk. Ide érthetjük a frissíthető smartbox-rendszert, amely vezeték nélküli firmware-frissítéseket (OTA) is témogatja, a gyorsulásmérő és giroszkóp érzékelőket a szabotázsjelzéshez, a lopásvédelemhez és mozgásérzékeléshez, ujjlenyomat-érzékelőt a könnyű feloldáshoz, valamint GPS-t és eSIM-et a Google Maps navigációhoz. Természetesen elérhető a telefonos applikáción keresztüli vezérlés és monitorozás is az Urtopia APP-on keresztül.

Urtopia Chord e-bike - A Rolls-Royce-ba oltott Tesla 2

A Chord az eddig felsorol különleges képességek mellett AI hangvezérlést, haptikus interakciót, LED-es pontmátrix kijelzőt, amely valós idejű kerékpáros mérőszámokat és ARES biztonsági rendszert kínál. Az ARES (Advanced Rear Early-indication System) a Chordja számára lett kifejlesztve. A rendszer egy élénkpiros helyzetjelző lámpával és egy pár irányjelző lámpával rendelkezik, amelyek jelzik a kanyarodási irányokat.

Tiszta fehér, 6061-es alumíniumból készült váza folyékony kovácsolási eljárással és hegesztés nélküli építéssel készült, ami olyan sima, varratmentes formát eredményez, amely éppoly ritka, mint amilyen feltűnő. A kerékpár környezetbarátság iránti elkötelezettségét tükrözi a vízbázisú, környezetbarát bevonat, amely a kerékpár lenyűgöző megjelenését biztosítja, miközben csökkenti a környezetre gyakorolt hatását.

urtopia

A Chord egyik egyedi jellemzője a fekete, kivehető akkumulátor, amely kiegészíti a zongora fekete és fehér billentyűit, és eleganciát kölcsönöz a kerékpár kialakításának. Az egyedi tervezésű, karcsú vonalakkal rendelkező első és hátsó csomagtartók egyszerre teszik stílusossá és funkcionálissá a kerékpárt, amely tökéletes a városban való közlekedés egyszerű és kényelmes módját kereső ingázók számára.

 

Urtopia Chord e-bike - A Rolls-Royce-ba oltott Tesla 3Urtopia Chord e-bike - A Rolls-Royce-ba oltott Tesla 4Urtopia Chord e-bike - A Rolls-Royce-ba oltott Tesla 5
A Chord Tektro hidraulikus tárcsafékkel, 8 sebességes Shimano hátsó váltóval, StVZO fényszóróval és CST C1720, 700 x 42C méretű, fényvisszaverő csíkokkal ellátott gumiabroncsokkal is fel van szerelve, vagyis ezeknél a komponenseknél sem spórolt a gyártó, igyekeztek a minőséget beépíteni a mechanikus komponensek terén is. A Chord két méretben kapható és 130 kilogrammos teherbírással rendelkezik. Samsung Li-ion akkumulátort építettek bele, amelynek kapacitása 352,8 Wh, és mindössze 3 óra alatt teljesen feltölthető, hatótávolsága pedig Eco üzemmódban akár 120 kilométer is lehet.

A végén beszélnünk kell az árról! Gondolom azt hiszitek, hogy egy ilyen bringa milliós tétel, legalábbis próbáltam azt sugalni, hogy őrült drága. Tettem ezt azért, hogy érezzétek, igazából nem is a megfizethetetlen kategória az, ahol az Urtopia játszik. Nem mondom, az olcsó kínai bringákhoz képest a Chord nem olcsó, de talán látszik is miért. A jelenlegi bevezető akcióban 2300 eurót, vagyis nem egészen 900 ezer forintot kell érte fizetni. Ez nagyjából 20-25 százalékkal magasabb ár, mint amennyibe egy belépő szintű nyomatékszenzoros bringa kerül, de látható, hogy az Urtopia Chord korántsem a belépőszint.

A slusszpoén, hogy a mostani akcióban kaptunk egy Chord700 kuponkódot is, amivel további 700!!! euró kedvezményt kapunk, az ár pedig így már csak 1600 euró, ami már a teljesen átlag pedálszenzoros kerékpárok ára!

Urtopia Chord e-bike - A Rolls-Royce-ba oltott Tesla 6

Szóval a lényeg, hogy a maga kategóriájában a Chord kicsit sem nevezhető drágának (főleg a kuponnal), így azok számára, akik valami különlegesre, valami egészen egyedire vágynak, azoknak érdemes a Chordot szemügyre venni. Az alábbi linkre kattintva német raktárból vásárolható meg női és férfi kivitelben is:

Urtopia Chord e-bike

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.