Válassza az Oldal lehetőséget

Ventilátor nélküli “csendes gyilkossal” jelentkezik az A-Tech Fabrication

Az A-Tech Fabrication – akik kifejezetten a kézzel készített HTPC-re specializálódtak – nemrég egy igencsak figyelemre méltó készülékkel álltak elő. Ez pedig az aktív hűtés nélküli HeatSync 1200.

25a

Természeten felmerül akkor a kérdés mindenkiben – jogosan – hogy a hűtési mechanizmus miként került megoldásra? A helyzet a következő képen néz ki, ami eleve lehetővé teszi ezt a ventilátor nélküli kialakítást az maga az alumínium ház. Ez már magában remekül vezeti el a hőt a készülék oldalán lévő bordázott területre ahol maga a hűtési folyamat zajlik. Azonban hogy biztosra menjenek és semmiképp se főjön meg a rendszer a kulcsfontosságú komponensektől rész bordák vezetik el a hőt ugyancsak a fent említett bordázott felülethez.

 25c

Most térjünk rá mi került ebbe a kicsiny „dobozba” ami okot adhat, hogy közkedvelt látogató legyen a nappalinkban. A HeatSync 1200 az Intel DH61AG vékony mini-ITX alaplapra épít, amiben egy Core i3-2100T sziv dobog 2,5 GHz-es magonkénti órajelen. A rendszermemória – alapkonfiguráció esetén – 4 GB Corsair Vengeance SO DIMM, de opcióként akár ennek a dupláját is kérhetjük. Ugyancsak a standard konfiguráció része az Intel 40 gigabájtos SSD-je – ami a memóriához hasonlóan – kérhető dupla ekkora kapacitással.

25b 

Több hasznos választható kiegészítő mellet például kedvenc harapott almás okostelefonunk számára is kérhetünk egy dokkolót a HeatSync tetejére. A forgalmazási kezdeti dátuma egyelőre nem ismert, csak annyi hogy az amerikai piacon fog majd bemutatkozni 1399 dolláros ajánlott végfelhasználói áron.

 

Forrás: TechPowerUp!

 

A szerzőről