Válassza az Oldal lehetőséget

Vicces áron vehetjük meg a tízmagos Hi9 Pro tabletet

Vicces áron vehetjük meg a tízmagos Hi9 Pro tabletet

A vicces ebben az esetben viccesen alacsonyat jelent, szóval ha tabletet akartál mostanában venni, akkor itt az ideje feltörni a malacperselyt!

Chuwi Hi9 Pro 1

A Chuwi Hi9 Pro egy kimondottan jól felszerelt 8 colos táblagép, nem csoda, hogy gamer tabletként reklámozzák, meg van benne az erő, hogy lényegében bármilyen játékot szaggatás nélkül tudjon futtatni. A gyártó nem átallott a 3 GB RAM és a 32 GB háttértár mellé egy 10 magos MediaTek Helio X20 központi lapkát pakolni. A napjainkban használatos tízmagos processzorok, mint például az említett Helio X20 is, három fürtöt tartalmaz. Ezekben a fürtökben találjuk meg elosztva a tíz magot. Az első és a második clusterben vagyis fürtben 4-4 mag lapul, míg a harmadikban csak kettő. Ezek a magok ARM fejlesztések. A négymagos fürtökben ARM Cortex-A53 magokat találunk, a kétmagos clusterben pedig két darab ARM Cortex-A72-es magot. Az alsó szinten üldögélő négy darab ARM Cortex-A53 mag 1,4 GHz-en működik, második fürtben is négy darab ARM Cortex-A53 mag dolgozik, de ezek órajele már 2 GHz, míg a legfelső klaszterben két ARM Cortex-A72 magot találunk, amik 2,3 GHz-en képesek működni. A processzor mellett találunk grafikus gyorsítót is, ez a Helio X20-ban a 780 MHz-en ketyegő ARM Mali-T880.

A tablet rádiók terén is igazán példás kiépítéssel büszkélkedhet. Más eszközökkel Bluetooth 4.1-en tarthatjuk a kapcsolatot, a vezeték nélküli hálózatokat a kétcsatornás, vagyis a hagyományos 2,4 GHz-es sáv mellett az 5 GHz-es sávot is használó 802.11 a/b/g/n/ac kompatibilis wifivel érhetjük el. A tabletre telepíthetünk navigációt is, hiszen kapott támogatást a GPS műholdakhoz, de azoknak sem kell csalódniuk, akik a mobilnetet használnák, mert elérhető vele az itthon is használt B20 800 MHz-es LTE sáv. Nem szóltunk még a kijelzőről, ami igazán emberes lett, a 8,4 colos képátló mellé 2560 x 1600 pixeles felbontást csomagoltak. A téblagépen természetesen találunk kamerákat is, elől is és hátul is 8 megapixeles Samsung szenzorral készíthetünk képeket vagy indíthatunk videó beszélgetőst. A gépet egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor táplálja konnektor mentes környezetben.

Chuwi Hi9 Pro 2

Látható, hogy a Chuwi Hi9 Pro nem egy belépő szintű táblagép, az ára ehhez képest nevetségesen alacsony. Egy ma indult akcióban 137 dollárért, vagyis a mostanában már megszokott vacak árfolyam mellett is csak 38 ezer forintért tehetjük a kosarunkba, a vám és ÁFA mentes érkezést ígérő Priority Line szállításért pedig 1,71 dollárt kell csak fizetnünk.

Ha megtetszett itt megtalálod: Chuwi Hi9 Pro

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.