Válassza az Oldal lehetőséget

Wi-Fi-vel kiegészített minilapot leplezett le a ZOTAC

Mini-ITX-es alaplapot jelentett be a ZOTAC.

A GeForce 8200 ITX WIFI alaplap legfőbb jellemzőit már annak neve is elárulja: megtudjuk belőle az alkalmazott lapkakészlet típusát, a nyomtatott áramkör méretét, továbbá a vezetéknélküli kommunikáció jelenlétére is utal.

Wi-Fi-vel kiegészített minilapot leplezett le a ZOTAC

A ZOTAC tervezőmérnökei a mini-ITX szabvány előírásainak megfelelően 170 (H) × 170 (Sz) milliméternyi területtel gazdálkodhattak. A NYÁK közepét uraló Socket AM2(+) foglalatba AMD Phenom X4, Phenom X3, Athlon 64 X2, Athlon 64 és Sempron processzorokat biggyeszthetünk, a narancssárga színben pompázó memóriafoglalatokba pedig legfeljebb 4 gigabájtos, 1066 megahertzen járatott DDR2 modulokat illeszthetünk.

A processzorfoglalat közvetlen szomszédságában, egy alumíniumborda takarásában bújik meg a DirectX 10-es, az NVIDIA PureVideo HD és a GeForce Boost technológiákat is magáénak tudó IGP-s lapkakészletet, a GeForce 8200. Az integrált grafikus processzor 16 árnyalóegységet rejt, órajele 500 MHz, az SP-ké pedig 1,2 GHz.

A “csomag” része az 5.1-es integrált audió, a gigabites LAN és a 802.11b/g szabványokkal elboldoguló Wi-Fi, ami pedig az eszközkezelést illeti, legfeljebb 4 SATA II-es és maximum 6+4 darab USB 2.0/1.1 csatolójú hardvert képes kiszolgálni a lapkakészlet, hátul pedig egy DVI és egy D-Sub port kapott helyet. Az alaplap doboza egy DVI-HDMI adaptert is rejt.

A szerzőről