Válassza az Oldal lehetőséget

Windows 8 tabletek az Emirates Airline gépein

Az American Airlines, a Delta Air Lines és az Alaska Airlines után az Emirates Airline is azt tervezi, hogy a pilóták és az utaskísérők a nehéz kézikönyvek helyett táblagépet használnak majd. Míg azonban az első három társaság az iPad mellett tette le a voksát, addig az utóbbi egy Windows rendszerrel szállított gépet választott.

emirates-airline-cabin

 

A légitársaságnál elmondták, hogy egy olyan eszközre van szükségük, ami könnyű és amely anélkül működhet, hogy kellene a hosszú távú járatokon. Ez különösen fontos a fuvarozó cég számára, hiszen ők működtetik a világ négy leghosszabb non-stop utasszállító járatát. A választásuk a fenti szempontok figyelembe vételével a HP ElitePad 900-ra esett, melyen a Windows 8 Enterprise változata fut.

hp-elitepad-900-2

 

A készülékekre telepítik majd a Knowledge Driven Inflight Service (KIS) nevű programot, mely az utaskísérőket segíti abban, hogy a kivételesen magas szintű szolgáltatásokat kínáló légitársaság utasainak igényit még jobban kielégíthessék. A KIS segítségével személyre szabott szolgáltatásokat kaphatnak az utasok, ehhez a légikísérők számára minden információ rendelkezésre áll majd. Ha az utas korábban már utazott a cég valamelyik gépén, akkor tudhatják milyen borokat és ételeket részesít előnyben, ahogy azt is, hogy hol szeret a gépen ülni. Az Emirates Airline összesen 1000 darab táblagépet ad majd ki dolgozói részére.

 

Az alábbi videón az Emirates Airline mutatja be az új, táblagépekre épülő szolgáltatását.

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.