Válassza az Oldal lehetőséget

Xbox 360: megérkezett a HD DVD-lejátszó

Xbox 360: megérkezett a HD DVD-lejátszó

Az első információk még augusztusban szivárogtak ki az Xbox 360-hoz csatlakoztatható külső HD DVD-lejátszóról.

 

A Toshiba-alapokon nyugvó szerkezet hivatalos forgalmazása november 13-án kezdődött meg. A dátum persze nem véletlen, a Microsoft az újdonságok premierjét igyekszik a PlayStation 3 piaci forgalmazásának megkezdésével összehangolni, így fenntartva a folyamatos érdeklődést a lassan egy éve piacon lévő Xbox 360 iránt.

Xbox 360KP megérkezett a HD DVD-lejátszó__CÍMJAVÍTÁS__

A 199,99 dollárért megvásárolható HD DVD-lejátszó mellé a szokásos telepítőlemezen és kábeleken kívül kapunk távirányítót és egy filmet is (King Kong).

Xbox 360KP megérkezett a HD DVD-lejátszó__CÍMJAVÍTÁS__

A konzol USB 2.0 portjára csatlakoztatható optikai egység a játékgép hárommagos processzorát, a 3,2 gigahertzes IBM processzort használja fel a HD-tartalmak lejátszásánál fellépő számítási feladatok elvégzéséhez, azaz a nagyfelbontású videók dekódolásához.

Xbox 360KP megérkezett a HD DVD-lejátszó__CÍMJAVÍTÁS__

A DailyTechnél arra is kíváncsiak voltak, hogy a játékgép kiegészítő egysége működésre bírható-e személyi számítógépen is. A próba vegyes érzelmekkel zárult, ugyanis a Windows XP Professional kiadása önmagában képtelen volt megbirkózni a feladattal, viszont az UDF 2.5 fájlrendszer illesztőprogramjának telepítése után máris működőképessé vált a HD DVD-lejátszó. Ezzel szemben a Windows Vista rögtön felismerte a meghajtóban elhelyezett lemezeket, legyen szó akár a 32 vagy a 64 bites kiadásról. Fontos megemlíteni, hogy a jelenlegi lejátszóprogramok többsége még nincs felkészítve a következő generációs lemezek nagyfelbontású anyagainak lejátszására.

A szerzőről