Válassza az Oldal lehetőséget

Xbox 360: megbízhatósági problémák és meghosszabbított jótállás

Xbox 360: megbízhatósági problémák és meghosszabbított jótállás

Habár az Xbox 360 bemutatkozása óta nagy sikernek örvend és a PlayStation 3 elleni harcban is sikerrel helyt áll, mégis nem lehet teljes mértékben elégedett a Microsoft, mivel a felhasználók sorra viszik vissza konzoljaikat.

 

A Microsoft hivatalos sajtóközleményében jelentette be, hogy az úgynevezett 3 LED-es hibát produkáló Xbox 360 konzolok esetében a garanciális idő a korábbi egy évről három évre módosul. Mint az ismert, a hibajelenségek legfőbb forrása a nem megfelelő hűtés miatt túlmelegedő grafikus processzor a forrasztások élettartamának jelentős mértékű lecsökkenéséhez vezet, azok úgymond elfáradnak, és ennek eredményeképpen meghibásodik a konzol.

Xbox 360KP megbízhatósági problémák és meghosszabbított jótállás__CÍMJAVÍTÁS__

A fenti problémák minél gyorsabb orvoslása érdekében a szakszervízek ingyenesen elvégzik a hibás alkatrészek cseréjét, hatékonyabb hűtőegységet szerelnek be, és ha minden kötél szakad, akkor cserekészüléket adnak. Azoknak a konzoltulajdonosoknak, akik a javíttatást a lejárt garanciaidő miatt pénzért kényszerültek elvégeztetni, a Microsoft megtéríti a kiadásait. A rengeteg meghibásodás hatására természetesen a redmondiak minden részletre kiterjedő vizsgálatot indítottak, így remélhetjük, hogy ezen lépések hatására a problémás Xbox 360-ak száma is jelentős mértékben csökkenni fog a közeljövőben.

A szerzőről